Ez van – Hosszú Katinka válasza arra, ha elmarad az olimpia

Hosszú Katinkát nem viselte meg különösebben, hogy a múlt héten megrendezett úszó országos bajnokságon szokásával ellentétben nem halmozott diadalt diadalra.

Magyar Nemzet
Forrás: Nemzeti Sport2021. 03. 29. 11:14
null
Hosszú Katinka nem fog lehajtott fejjel járni Fotó: Derencsényi István Forrás: MŰSZ

Hosszú Katinkát nem viselte meg különösebben, hogy a múlt héten megrendezett úszó országos bajnokságon szokásával ellentétben nem halmozott diadalt diadalra.

– Kell ám idő hozzá, hogy az ember visszaérjen arra a szintre, ahol járt. Ráadásul, és ezt mindig elmondom, a felkészülésem éveken keresztül a folyamatos versenyzésre épült, versenyekből meg nemigen akadt jó ideig. A mögöttünk hagyott egy hónaphoz hozzátartozik az is, hogy remekül sikerült a tenerifei edzőtábor – árulta el a Nemzeti Sportnak adott interjúban

A háromszoros olimpiai bajnoknő a reméltnél gyengébb eredmények dacára nagyon örül annak, hogy egyáltalán versenyezhetett.

– Sohasem úgy tekintettem az úszásra, hogy élet-halál kérdése, egyszerűen csak szerettem csinálni – jegyezte meg. – És még most is így vagyok vele, közben pedig annyira hálás vagyok a sportágnak és ennek a közegnek, hogy miközben tombol a járvány, képesek vagyunk megrendezni egy országos bajnokságot. Persze, számít az idő, én is jobban szeretném, ha már nem 4:42-t mutatna az óra a négyszáz vegyes után, de nekem sokkal fontosabb volt, hogy ott lehettem az ob-n, és úszhattam. Biztos, hogy elveszett ember lennék, most különösen, ha nem lenne az úszás, vagyis a napi rutin, az, hogy tervezhetünk, hogy felállíthatunk célokat, és azokért dolgozhatunk. Nagyon sokat segít, hogy a sportéletben jóval kevesebb a bizonytalanság, mint másutt.

Hosszú Katinka természetesen szeretne ott lenni Tokióban, de akkor sem kerülne világvége-hangulatba, ha elmaradna az olimpia. Íme, az erre vonatkozó részlet az interjúból.

– Mit fog mondani, ha netán mégsem lesz olimpia?

– Valami olyasmit, hogy „ez van”.

A magyar kiválóság megerősítette, hogy elsősorban a két vegyesúszó számra összpontosít, de a végső döntést majd a májusi Európa-bajnokság után hozza meg.

Az interjúban nem került szóba, hogy Hosszú Katinka miért nem gratulált a 15 éves Veres Laurának, aki 200 méter gyorson legyőzte őt az országos bajnokságon.

A teljes interjú ITT olvasható.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.