„Spanyolország része Portugália, Olaszország és Németország is”

A Formula–1-es pilóták – kis túlzással – beutazzák az egész világot. Emiatt azt gondolhatnánk, tisztában vannak az egyes versenyhelyszínek földrajzi elhelyezkedésével, de nem is tévedhetnénk ennél nagyobbat. Több jelenlegi versenyző is megbukna a vizsgán.

Magyar Nemzet
2021. 06. 16. 16:32
Lando Norris
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Formula–1-ben a Grill the Grid youtube-os videósorozat részeként különböző kihívások elé állítják a száguldó cirkusz mezőnyének tagjait. Ezúttal a pilóták földrajztudására voltak kíváncsiak. Tizenöt másodpercük volt, hogy egy vaktérképen bejelöljék azokat az országokat, amelyek valaha is versenyhelyszínként szolgáltak az F1 történetében.

Több pilótának igencsak hiányos a földrajztudása, leginkább Lando Norris szerepelt le. Igaz, a McLaren versenyzője előre megmondta, ő sosem volt jó földrajzból. A brit pilóta több nemzet tagjait is magára haragította, például az ír hozzászólók azt nehezményezték, hogy Norris Írországot az Egyesült Királyság részének tudta be. További aranyköpések is elhangzottak tőle:

  • „Ez Spanyolország, amibe beletartozik Portugália, Olaszország és Németország is” (Norris eközben felváltva Franciaországra és Nagy-Britanniára mutogatott a térképen)
  • „Ez Kanada? Tényleg? Kanada ott van fönt? Azt hittem ez az egész csak Amerika!”
  • A Grill the Grid második fordulóját a pontversenyt is vezető (Red Bull) nyerte 23 ponttal, mögötte George Russell (Williams) lett a második 18-cal. Az utolsó helyen – talán meglepő módon – nem Norris, hanem az újonc Cunoda Júki (Alpha Tauri) végzett három ponttal. A mezőny legtapasztaltabb pilótája sem teljesített túl jól, bár ő talán inkább ráunt a kérdésekre: Kimi Räikkönen (Alfa Romeo) mindössze öt találattal holtversenyben az utolsó előtti helyen zárt.

    A videót ITT tekinthetik meg.

    A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.