Újabb versenyhelyszín esett ki, a C terv lép életbe az F1-ben

Újabb módosításokat hajtottak végre a Formula–1 2021-es versenynaptárán, ugyanis az eredetileg a Kanada helyére beugró Törökország mégsem tudja megrendezni a nagydíjat a júniusra tervezett időpontban.

Magyar Nemzet
2021. 05. 14. 16:31
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Formula–1 vezetősége ma délután igazolta a korábbi feltételezéseket, miszerint elmarad a júniusra tervezett Török Nagydíj. Az isztambuli pálya amúgy is csak kényszermegoldásként ugrott be a Kanadai Nagydíj helyére, de a brit járványügyi korlátozások (az onnan érkezőknek tíznapos karanténba kell vonulniuk) ellehetetlenítették, hogy a nyáron Törökországba utazzon a száguldó cirkusz mezőnye, így egy C terv lép életbe. Az új felállás szerint Ausztria két egymást követő hétvégén is futamot rendez, ennek értelmében június 25–27., valamint július 2–4. között is Spielbergben versenyeznek a pilóták. A változások miatt a Francia Nagydíj is egy héttel előbb, a június 18-i hétvégén lesz megtartva.

A módosított versenynaptár:

Az F1 kereskedelmi jogait birtokló Liberty Media bejelentéséből az is kiderült, hogy a terveknek megfelelően idén rekordszámú, 23 futam kerül megrendezésre, és amennyiben egy újabb versenyhelyszín kiesne, akkor Törökország, esetleg Kína ugorhatna be a helyére. Előbbinél ugyanis csak a nyár eleji időpont volt nem megfelelő, így az idény későbbi szakaszában a szervezők szívesen vendégül látnák a mezőnyt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.