Felőrölte a Fradi a román ellenfelét a Népligetben

Nehezebben ment a vártnál, de végül, ha csak az eredményt vesszük, simán nyert a Ferencváros a több fontos játékosát nélkülöző CSM București ellen a női kézilabda Bajnokok Ligájában.

Magyar Nemzet
2021. 01. 09. 17:29
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az új év első Bajnokok Ligája fordulójában a Ferencváros a csoportmásodik CSM București csapatát fogadta; a Fradi szűk négy év után visszatért az Elek Gyula Arénába. Az előzetes esélyekkel kapcsolatban bizakodóak voltak a zöld-fehérek: a CSM idén még nem játszott tétmérkőzést, ráadásul erre a meccsre kénytelen volt nélkülözni több meghatározó játékosát: a beálló Dragana Cvijics, a balátlövő Alexandrina Barbosa és Bianca Bazaliu, valamint az irányító Denisa Vâlcan sem vállalta a szereplést.

Az esélyeknek megfelelően kezdődött a meccs, aktív átlövő- és pontos szélsőjátéka révén a Fradi elhúzott 9-5-re. Úgy tűnt, tényleg el lehet kapni itthon a CSM-et, de aztán váratlanul megállt a Ferencváros a támadásban: Klujber Katrin ritkán tudott érvényesülni a nagyobb méretű román védőkkel szemben, olykor megvillant, de a románok kapujában Dedu remek napot fogott ki, s Cristina Neagu, a világ egyik legjobb átlövője is megrázta magát. Leginkább nekik köszönhetően fordított a CSM, az eső félidő végére alakult ki az addigi legnagyobb román előny: 16-14-es vendégvezetéssel mentek szünetre a csapatok.

A folytatásban kapaszkodott a Fradi, sőt ki is egyenlített, de aztán a bukarestiek légiósai, a francia Dembele és a korábbi győri kapus, Jelena Grubisics révén újra meglépett kettővel a CSM. Hullámzott a játék, Emily Bölk húzta a Ferencváros szekerét, nyári érkezése óta talán a legjobb produkciójával rukkolt elő a német átlövő.

Bölk (zöldben) remekül játszott, Pintea nagyon elfáradt a hajrára
Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

23-22-nél megint a Fradi vezetett a második félidő második felében. Emberelőnyben viszont nem ment elől, és a védekezés is elég szellős volt, két gól is besurrant Bíró Blanka kapujába. Elől a másik német, Julia Behnke is felnőtt Bölk mellé. Bíró néhány fontos bravúrral jelentkezett. Pintea, a másik román exgyőri teljesen elkészült az erejével, Kovacsics góljával már kettő volt az előny, lehetett volna három is a különbség, de Schatzl ziccert rontott. Majd a következő támadásnál már nem hibázott. Két perc sem volt már hátra, amikor Klujber Katrin góljával már néggyel ment a Fradi. Sőt, Háfra Noémi is jelentkezett a végén egy átlövéssel. Neagu kilencedik góljával kozmetikázta a különbséget.

A Ferencváros négy góllal, 31-27-re győzött, és megerősítette a továbbjutó helyét a csoportban.

Női kézilabda Bajnokok Ligája, A csoport, 10. forduló: FTC-Rail Cargo Hungaria–CSM București 31-27.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.