Hazatér a Fradi, újra BL-meccset játszik a Népligetben

Szűk négy év után újra Bajnokok Ligája-mérkőzést rendeznek a női kézilabda Bajnokok Ligájában. A Ferencváros a CSM Bucureștit fogadja ma délután, a Győr vasárnap, szintén román Valceával játszik. Mindkét zöld-fehér csapatnak reális esélye van a győzelemre.

Szilágyi
2021. 01. 09. 8:48
Szucsánszki Zita; Cabral, Alexandrina; Elorza, Patricia
Szucsánszki Zita remekül irányított Fotó: Kovács Anikó Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legutóbb 2017. március 11-én a Buducsnoszt Podgorica járt Bajnokok Ligája csoportmérkőzésen a Ferencváros csarnokában, az Elek Gyula Arénában. Azóta a már jól megszokott érdi albérletében játszott a Fradi, a mai CSM București elleni meccset (tv: 16.00, Sport 1) ismét a Népligetben játszhatja. A két csapat legutóbbi mérkőzésén a Fradi-keret jelentős része küzdött a koronavírus-fertőzéssel, így nem volt esélye a bravúrra a világ egyik legjobb átlövőjét, Cristina Neagut felvonultató románok ellen. A decemberi Eb után, a BL első idei fordulójában viszont a jelenleg az A csoport második helyén álló CSM-nél vannak gondok: a beálló Dragana Cvijics, a balátlövő Alexandrina Barbosa és Bianca Bazaliu, és az irányító Denisa Vâlcan sem játszhat, de talán az is a Fradi malmára hajthatja a vizet, hogy a vendégcsapat az Európa-bajnokság óta nem lépett pályára, az első idei fordulót a csoportnegyedik helyen kezdő zöld-fehérek viszont az NB I-ben két sima győzelemmel melegítettek a BL-re.

Kovacsics Anikó 2017 után újra BL-meccset játszhat az Elek Gyula Arénában
Fotó: John Randeris / MTI/EPA/Ritzau

Szintén román lecke vár a Győrre. A Vâlcea a 2000-es évek első évtizedében érte el a legnagyobb sikereit, 2007-ben KEK-et nyert, 2010-ben a BL-döntőig menetelt. A jelenlegi keret szerényebb képességű, mint az, amelyet többek között a volt (Aurelia Brădeanu, Katarina Bulatovics) és a jelenlegi (Amandine Leynaud) győriek alkottak. Florentin Pera csapata mind az öt csoportmeccsét elveszítette a jelenlegi BL-szezonban, és több mérkőzést is kénytelen volt elhalasztani a keret Covid-érintettsége miatt. A román csapat tavaly november, a Buducsnoszt elleni vereség óta nem játszott tétmeccset. Ezzel szemben az ETO január elején négy nap alatt letudott két magyar bajnokit, játékban van, legfeljebb Danyi Gábor vezetőedző a szezon végétől aktuális távozása borzolta valamelyest a kedélyeket. Tegnap kiderült, hogy az egyik utódjelölt, Emmanuel Mayonnade meghosszabbította a szerződését Metzben, így minden bizonnyal Ambros Martín tér majd vissza az ETO-hoz. Az esélyeket nem befolyásolja a győri közjáték, a BL-ben 43 meccs óta veretlen csoportelső játszik idegenben a B csoport utolsó helyezettjével (tv: vasárnap 16.00, Sport 1). Nem lehet kérdéses a találkozó kimenetele.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.