Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Varga Zsolt kihirdette a bő olimpiai keretet, a felkészülés nehézkesen indul

Kihirdette bő, huszonegy fős keretét az olimpiai felkészülésre Varga Zsolt, a tavaly világbajnoki címet nyert magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya. Kilenc vízilabdázó már június 3-án munkába áll a Margitszigeten, a többiek a Bajnokok Ligája négyes döntője miatt csak később csatlakoznak a kerethez. Az olimpiára Varga Zsolt tizenhárom pólóst nevezhet.

2024. 05. 23. 11:11
Huszonegy játékosból alakul majd ki Varga Zsolt tizenhárom fős kerete Fotó: waterpolo.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bajnoki döntő befejezését követően véglegesítette az olimpiai felkészülésre meghívott kerettagok névsorát Huszonegy játékossal indul neki a nagy menetelésnek a szövetségi kapitány, Párizsba azonban már csak tizenhármat nevezhet.

– A téli világversenyekre való felkészülésnek volt egy része, ami a munkáról szólt, és volt egy része, ami a játékról. Arra úgy tekintek, mint egy első felvonásra, most következik a második, a legfontosabb, a közvetlen olimpiai felkészülés – mondta a kerethirdetés kapcsán Varga Zsolt. – Míg a dohai világbajnokság előtt a két hét egyértelműen nem volt elegendő, hogy játékban összegyúrjuk a csapatot, most kellő időt tölthetünk együtt, hogy ezzel ne legyen gond. Az olimpiai utazó keretről van a fejemben egy elképzelés, de abban természetesen lehet változás.

A válogatott egyik fele június 3-án áll munkába a Margitszigeten, két héttel később pedig csatlakoznak azok, akik június 5. és 7. között a Bajnokok Ligája négyes döntőjében érdekeltek: a tíz ferencvárosi pólós, valamint és

Ami a menetrendet illeti, amint teljessé válik a keret, a gárda felköltözik a mátraházi edzőtáborba, aztán június utolsó hétvégéjén Zágrábban a világbajnok horvátokkal gyakorol (30-án hivatalos meccs is szerepel a programban). Júliusban 11. és 13. között a hazai szurkolók is megnézhetik, hol tart az együttes: Franciaország, Olaszország és Japán ellen játszunk a Margitszigeten.

A felkészülés hajrájában Szicíliába utazik a csapat, ahol a vb-ezüstérmes taljánokkal kétkapuzik (19-én ott is lesz egy hivatalos mérkőzés). Onnan egyenesen Barcelonába repül, hogy az Európa-bajnok spanyolokkal hovatovább hagyományosnak mondható közös gyakorlással záruljon az érdemi szakasz.

A válogatott július 26-án indul az olimpiára, ahol 28-án vívja az első csoportmérkőzését a franciák ellen, majd a spanyolok, a japánok, az ausztrálok és a szerbek következnek.

A magyar férfi vízilabda-válogatott olimpiai felkészülési kerete

Kapusok : Bányai Márk (Szolnok), Szakonyi Dániel (FTC), (FTC)

Mezőnyjátékosok : Angyal Dániel (Marseille), Burián Gergely (Vasas), Fekete Gergő (FTC), Hárai Balázs (OSC), Jansik Szilárd (FTC), Kovács Péter (BVSC), Manhercz Krisztián (Marseille), Molnár Erik (FTC), (FTC), Német Toni (FTC), Pohl Zoltán (FTC), Tátrai Dávid (BVSC), Vámos Márton (Olimpiakosz), (FTC), Vigvári Vendel (FTC), Vigvári Vince (OSC), Vismeg Zsombor (Szolnok), Zalánki Gergő (Pro Recco)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.