Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

A szex jó kifogás volt, indulhat az olimpián a doppinggal lebukott vívó

Januárban doppingszert mutattak ki Ysaora Thibus szervezetében, a Nemzetközi Vívószövetség független vizsgálóbizottsága mégis úgy döntött, hogy nem tiltja el a sportolót. A világbajnok francia vívó sikeresen védekezett azzal, hogy szex közben jutott a szervezetébe a tiltott izomnövelő szer. Érdekes kontraszt, hogy amíg Ysaora Thibus a pozitív doppingteszt ellenére ott lehet a párizsi olimpián, addig a hasonlót soha nem produkáló Kun Anna eltiltás miatt lemarad a játékokról.

2024. 05. 23. 8:34
Ysaora Thibus (FRA) dopping szex Kun Anna competes on Women’s Foil World Cup during the Mazars Challenge International Paris, at the Coubertin Stadium, in Paris, France, on 13 January 2024 - Photo Stephane Kempinaire / KMSP (Photo by KEMPINAIRE Stéphane / KMSP / KMSP via AFP)
Ysaora Thibus a pozitív doppingteszt ellenére mégis ott lehet a hazai olimpiáján Fotó: AFP/Stephane Kempinaire
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A franciák hazai érmeket remélnek a párizsi olimpia vívóversenyeitől, és az egyik legnagyobb esélyesük a 2022-ben világbajnoki címet szerzett Ysaora Thibus. Januárban úgy tűnt, ezt a megállapítást múlt időbe kell tenni, ugyanis Thibus doppingtesztje pozitív lett, tiltott izomnövelővel, Ostarinnal bukott meg. A francia vívó védekezését azonban elfogadták, így minden bizonnyal pástra léphet a párizsi olimpián, ellentétben Kun Annával.

European Games - Fencing Kun Anna dopping vívás szex Ysaora Thibus
Kun Anna foghatja a fejét, vele nem voltak olyan elnézők, mint a francia vívóval (Fotó: NurPhoto via AFP/Foto Olimpik)

A kontraszt azért is annyira éles, mert a holléti nyilvántartási szabályok megszegése miatt Kun Anna úgy kapott kétéves eltiltást, hogy soha nem produkált pozitív doppingtesztet, ellentétben a francia vívóval.

Ysaora szappanoperája: mindennek a szex az oka

Thibus sikeres védekezése arra épült, hogy a tiltott szer szex közben került a szervezetébe. Thibus párja és egyben edzője a korábban csapatban világbajnok amerikai tőröző, Race Imboden.

– Miután megfosztottak attól, amit a legjobban szeretek a világon, most alig várom, hogy újra pástra lépjek, kiabálhassak a győztes tus után és megküzdhessek a csapattársaimmal – ünnepelte a felmentő ítéletet Thibus.

Az ügy lefolyását megvárta a kerethirdetéssel a francia vívószövetség, így Thibus minden bizonnyal ott lesz a júniusi Európa-bajnokságon és a július 26-án kezdődő olimpián is.

A szappanopera azonban még folytatódhat, ha a Nemzetközi Vívószövetség vagy a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség fellebbez.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.