Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Az olimpiai láng útján tervezhetett támadást elkövetni egy férfi Bordeaux-ban

A francia hatóságok letartóztattak egy férfit, aki feltehetően az olimpiai láng útjának bordeaux-i állomásán rendezett ceremónia idején tervezett támadást elkövetni – közölte Gérald Darmanin francia belügyminiszter csütörtökön.

Forrás: MTI2024. 05. 23. 13:55
A 2024-es párizsi olimpiai és paralimpiai játékok előtt, a délnyugat-franciaországi Saint-Emilionban 2024. május 23-án az olimpiai fáklyát tartó fáklyavivők. Fotó: Philippe Lopez Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A helyi ügyészek hivatalának jelentése szerint azonban a férfi még nem választott helyszínt a támadáshoz, és nem is említette a ceremóniát. A húszas éveiben járó férfit a nyomozók kedden vették őrizetbe, és lefoglaltak egy gumilövedékes fegyvert, írja az MTI.

Az ügyészek szerint a gyanúsított érdeklődést mutatott az erőszakos és nőgyűlölő incel közösség iránt, rokonai szerint pedig mentális problémákkal küzdött. A nyomozók azután figyeltek föl a férfira, hogy az interneten tett közzé bejegyzést egy pontosan tíz évvel ezelőtti kaliforniai gyilkosságról, amelyben egy tanuló hat embert ölt meg nőgyűlöletből. Az ügyészség előzetes nyomozás megkezdését javasolta bűncselekmények dicsőítése és bűnrészesség vádja miatt.

Az olimpiai láng május elején érkezett meg Marseille-be, ahonnan megkezdte a Franciaországon átívelő útját a július 26-án induló 2024-es párizsi ötkarikás játékok kezdete előtt.

Az olimpiai láng egy 12 ezer kilométeres út elején áll, amely Franciaország szárazföldi részét és tengerentúli területeit is érinti. A rendőrséggel együtt drónszakértők is szoros figyelemmel kísérik a láng útját. A láng eredetileg Új-Kaledónia csendes-óceáni területéig utazott volna, de az elmúlt napokban kitört zavargások miatt a szervezők lemondták az útvonal ezen szakaszát.

Borítókép: A 2024-es párizsi olimpiai és paralimpiai játékok előtt, a délnyugat-franciaországi Saint-Emilionban 2024. május 23-án az olimpiai fáklyát tartó fáklyavivők (Fotó: AFP/Philippe Lopez)


 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.