Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Verőcei hajóbaleset: megtalálták a negyedik halálos áldozatot

Sződligetnél bukkantak rá a 28 éves nő holttestére.

Forrás: Facebook2024. 05. 23. 13:59
Fotó: BRFK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megtaláltuk a motorcsónak-baleset negyedik áldozatát – írja bejegyzésében a Budapesti Rendőr-főkapitányság. A 28 éves fiatal nő holttestét Sződligetnél adta vissza a Duna.

Hozzáfűzik, a két testvér immár együtt van, de a rendőrség fáradhatatlanul keresi tovább az áldozatokat.

Haza fogjuk vinni őket! Nyugodj békében, Dia!

– fogalmaztak. 

A rendőrség szerda este jelentette be, hogy tegnap délután a 19 éves Varga Márton holttestét találták meg. Ő jegyezte el a húszéves B. Boglárkát, akit még a tragédia után vasárnap hajnalban megtaláltak, és utóbb az is kiderült, hogy a halálát nem fulladás okozta.

A hajót vezető E. Adrián holttestére a Duna mentén bukkantak rá, szintén vasárnap hajnalban, nem messze Boglárkáétól. 

A rendőrség tehát még három áldozat után kutat. 

Napok óta azt az öt fiatalt keresi az ország legtöbb kutató-mentő csapata, akiknek szombaton, azaz május 18-án éjjel veszett nyoma egy hajóbaleset után. Nyolc fiatal egy Duna-parti fesztivál után indult hazafelé motorcsónakkal, útközben azonban összeütköztek egy 110 méter hosszú szállodahajóval, a bázeli MS Heidelberggel. A cseh hajóskapitányt tegnap bűnügyi felügyeletbe helyezték a gyanúsítotti kihallatása után.

A Budapesti Törvényszék közleménye szerint ugyanis 

bár a szállodahajó kapitánya észlelte a becsapódást, anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy a jármű mivel ütközött, változatlan sebességgel továbbhaladt,

nem segített a baleset sérültjeinek, a vízbe esett embereknek, és a személyzetet sem értesítette, a mentési protokollt sem hajtotta végre. A rendelkezésre álló adatok szerint a segélyhívóra sem tett bejelentést, csak ment tovább eredeti úti célja felé. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.