Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

A Bayern München edzőkeresési bohózata méltó lezárást kaphat

A Bayern München végre megtalálhatta a vezetőedzőjét. A bajorok már idény közben bejelentették, hogy Thomas Tuchel a szezon végeztével távozik Münchenből. Az utódjelöltek között számos sztáredző is volt, azonban úgy tűnik, hogy a Bayern München végül az angol élvonalból kiesett Burnley-nek fizet azért, hogy Vincent Kompany átüljön a müncheniek kispadjára.

2024. 05. 23. 9:17
Vincent Kompany Erik ten Hag
Erik ten Hag (jobbra) neve is felvetődött, de úgy tűnik, Vincent Kompany lesz a Bayern München edzője Fotó: PA Images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bayern München sorra kapta az elutasító válaszokat. Xabi Alonso, Julian Nagelsmann és Ralf Rangnick is inkább maradt jelenlegi állomáshelyén, a sok kudarc miatt már az is felvetődött, hogy a bajorok még Thomas Tuchel maradása mellett döntenek. Most nagyon úgy tűnik, hogy nem ez a forgatókönyv valósul meg, a Bayern München inkább Vincent Kompany mellett döntött, aki a mögöttünk hagyott idényben kiesett a Burnley-vel a Premier League-ből.

München, 2024. február 21.
2023. december 17-én Münchenben készített kép Thomas Tuchel, a német elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság címvédõje, a Bayern München vezetõedzõjérõl. A klub 2024. február 21-én bejelentette, hogy Tuchel az idény végén távozik. A Bayern az elõzõ három tétmérkõzését elvesztette.
Thomas Tuchel valóban búcsút inthet a Bayern Münchennek (Fotó: MTI/EPA/Szilágyi Anna)

Fabrizio Romano transzferguru szerint a sok visszautasítás után Kompany az első tárgyaláson elfogadta a Bayern München ajánlatát. A bejelentésre még várni kell, ugyanis a bajorok fizetnek is az angol másodosztályba visszazuhant klubnak azért, hogy megszerezzék a belga szakembert.

Ki lehet a Bayern München új edzője?

Vincent Kompany a modern futballban már anakronisztikusnak ható módon, játékosedzőként kezdte szakvezetői karrierjét, amikor 2019-ben a Manchester Cityből hazatért az Anderlechthez. Kompany hamar belátta, hogy ez a felállás nem működik, átmenetileg visszalépett segédedzőnek a stábon belül, és csak egy évvel későbbi visszavonulása után lett újra vezetőedző.

Kompany az Anderlecht élén két idény alatt nem nyert trófeát, tavaly viszont a Burnley-vel megnyerte az angol másodosztályú bajnokságot, igaz, a feljutás után idén a bennmaradás nem jött össze.

A belga szakember mindenképpen ígéretes jövő előtt áll, de a korábbi jelöltek többségével ellentétben a Bayern München kispadjához hasonló nyomást jelentő állása még soha nem volt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.