Danyi Gábor egyelőre nem árulja el, mi volt a válóok Győrben

A Győri Audi ETO női kézilabdacsapata tegnap jelentette be, hogy az idény végén távozik Danyi Gábor vezetőedző, ezzel párhuzamosan a Siófok bejelentette a szakember nyári érkezését. Az 56 éves tréner azt ígérte, hogy a nyáron, a győri korszak lezárása után beszél részletesebben a győri szakításról.

Magyar Nemzet
2021. 01. 06. 12:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az óév utolsó előtti napján szellőztette meg a Bors napilap, hogy változás lehet a Győri Audi ETO-nál, és a sejtés azóta beigazolódott. Az ötszörös BL-győztes klub kedden bejelentette, hogy Danyi Gábor vezetőedző a szezon végén távozik a csapattól, és a nyáron Siófokon folytatja a pályafutását. Danyi távozása annak ellenére volt várható, hogy az ETO 45 meccs óta veretlen a Bajnokok Ligájában, ebből 36 alkalommal a pécsi illetőségű szakember volt a vezetőedző. Az ősz folyamán felröppent hírek szerint Danyi nem feltétlenül élvezte a bizalmat, egy-egy játékos szerepeltetése miatt adódhattak nézeteltérések a klub irányítói és a szakmai stáb között. A szakítás pontos okairól egyik fél sem nyilatkozott, így nehéz kisilabizálni, hogy a sikerek ellenére miért nem hosszabbított szerződést az ETO az 56 éves szakemberrel. Danyi Gábor irányítása alatt 2019-ben magyar bajnokságot és kupát, valamint Bajnokok Ligáját nyert a Győr, az elmúlt két és fél évben csak egyszer szenvedett vereségét. Tavaly azért nem tudta megvédeni a címét a Bajnokok Ligájában, mert a koronavírus elsöpörte a sorozatot. A másodállásban női szövetségi kapitány nem nyilatkozott az ETO közleményében, a sportnapilapnak viszont elmondta, hogy senki se várjon tőle komolyabb elemzést a jelenleg is zajló szezonban, legkorábban nyáron közli majd, hogy mi vezetett a szakításhoz.

Türelmet kért az edző
Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport

– Jelen pillanatban arra szeretnék koncentrálni, hogy a Győrnél a hátralévő feladataimat maradéktalanul végre tudjam hajtani, és nem szeretném, ha bármiféle zavaró tényező ezt akadályozná a játékosoknál, nálam vagy bárkinél a csapatban. Tisztességgel szeretném végigdolgozni a következő öt hónapot, a legjobb eredményeket, a maximumot kihozni a következő időszakból, mert ez a feladatom. Az idény végén el fogom mondani, miért alakult úgy, hogy nem hosszabbítottam meg a lejáró szerződésemet, és nyáron elhagyom a klubot, elválnak az útjaink. Akkor minden kérdésre választ adok. Ami a következő éveket illeti, örömteli és megtisztelő, hogy nyártól a Siófoknál folytathatom edzői pályafutásomat. Izgatottan várom az új fejezet kezdetét – mondta Danyi Gábor a Nemzeti Sportnak.

Legkorábban a nyáron leszünk okosabbak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.