Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Roland Garros: már a selejtezőben búcsúünnepséget tartottak két klasszisnak

Két korábbi top 10-es játékos is utoljára próbálkozott meg azzal, hogy a Roland Garros főtábláján indulhasson, de sem a torna kétszeres döntőse, az osztrák Dominic Thiem, sem a korábbi elődöntős Diego Schwartzman nem járt sikerrel. Bár a pályafutása utolsó hónapjaiban járó két teniszező szabadkártyát nem, búcsúztatót kapott a szervezőktől. Csütörtökön és pénteken zajlik a selejtező utolsó fordulója, a magyarok közül Gálfi Dalma kikapott, Udvardy Panna még feljuthat a főtáblára.

2024. 05. 23. 11:55
Roland Garros Tennis: ATP Tour - Munich, Singles, Men, 1st round. Moro Canas (Spain) - Thiem (Austria). Dominic Thiem in action. Photo: Lukas Barth/dpa (Photo by Lukas Barth / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Dominic Thiem nem jutott fel a Roland Garros főtáblájára Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP/Lukas Barth
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Várhatóan utolsó Roland Garrosa előtt állunk, ám a párizsi Grand Slam-tornán már a selejtezőben is a torna két korábbi hősétől vettek búcsút. A korábbi kétszeres döntős Dominic Thiem és a 2020-as elődöntős Diego Schwartzman is a selejtező második fordulójában esett ki, s mindketten kaptak egy kis búcsúünnepséget.

Argentina's Diego Schwartzman returns the ball to USA's Emilio Nava during the Mexico ATP Open 250 men's singles tennis match at the Cabo Sports Complex in Los Cabos, Baja California, Mexico, on February 20, 2024. (Photo by ALFREDO ESTRELLA / AFP) Roland Garros
Diego Schwartzman is az utolsó idényét teljesíti (Fotó: AFP/Alfredo Estrella)

Dominic Thiem 2018-ban és 2019-ben jutott be a Roland Garros döntőjébe, mindkétszer Rafael Nadal győzte le, aki az utóbbi finálét a legnehezebb párizsi döntőjének nevezte. A Garrost Nadal dominanciája mellett Thiem nem tudta megnyerni, 2020-ban viszont a US Open megnyerésével Grand Slam-bajnok lett.

A következő évben azonban súlyos csuklósérülést szenvedett, és utána már sosem volt a régi, ezért kényszerült most is selejtezőre a világranglista állása alapján. Szabadkártyát nem kapott a szervezőktől, búcsúünnepséget viszont igen. Thiem utolsó ATP-versenye az októberi bécsi torna lesz.

Szerdán egy másik korábbi top 10-es játékos is elköszönt a Roland Garrostól. Az argentin Diego Schwartzman 2020-ban játszott elődöntőt a salakpályás Grand Slam-tornán, most viszont neki is a selejtező jelentette a végállomást. Ő ugyan jövőre fejezi be pályafutását, de csak azért, hogy ő is hazai pályán búcsúzhasson el, a februári Argentina Openen.

Schwartzman meghatottan annyit mondott: habár utolsó meccsét éppen francia játékos ellen játszotta a Roland Garros teniszközpontban, mégis úgy érezte, mintha ő lenne hazai pályán.

A selejtező utolsó fordulóját csütörtökön és pénteken rendezik. A magyarok közül két játékos jutott be ebbe a fordulóba, de Gálfi Dalma a főtáblára már nem tudta kvalifikálni magát, 6:4, 6:1-re kikapott a 2022-es wimbledoni negyeddöntős Jule Niemeier ellen. Udvardy Panna ellenfele pénteken a szlovák Rebecca Sramková lesz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.