Még egy lépéssel közelebb került a Győr Ambros Martínhoz

Sajtótájékoztatón jelentette be a Bajnokok Ligájában érdekelt Metz női kézilabdacsapatának edzője, Emmanuel Mayonnade, hogy a következő szezonban is a klubnál tevékenykedik. A francia edző volt az egyik nagy esélyes a nyáron távozó Danyi Gábor pótlására. Innentől kezdve egyesélyesnek tűnik a befutó: Ambros Martín lehet a Győr következő edzője.

Magyar Nemzet
2021. 01. 08. 14:08
null
Emmanuel Mayonnade nem lesz a Győr következő edzője Fotó: ATTILA KISBENEDEK Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kisebb csúszással és hosszas technikai szünetekkel tarkított online sajótájékoztatót tartott a Metz női kézilabdacsapata a Facebookon. Az esemény vonzotta a magyar látogatókat, a bejelentés előtt a csapat edzőjét, a holland válogatottal tavalyelőtt világbajnokságot nyert Emmanuel Mayonnade-ot is esélyesnek tartották a Győri Audi ETO-nál Danyi Gábor utódjának.

Nem Emmanuel Mayonnade váltja Győrben Danyi Gábort
Fotó: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Nos, Mayonnade neve kiesett a kalapból: a 37 éves szakember meghosszabbította a szerződését a klubnál, így a nyártól nem ő veszi át a távozó Danyi Gábor helyét a Győr kispadján. S ha nem ő, akkor lényegében egy jelölt maradt a nyártól betöltetlen pozícióra: Ambros Martín. A spanyol edző korábban négy BL-t nyert az ETO-val, jelenleg munkanélküli, a decemberi Európa-bajnokság után az orosz szövetség felmentette a szövetségi kapitányi állásából. Korábban klubcsapatától, a Rosztov Dontól is elbúcsúzott.

A győrieknek tehát csak vele kell megállapodniuk a folytatásról, a hírek szerint Bartha Csaba klubelnök nagyra tartja az 52 éves spanyol edző képességeit és eddigi eredménysorát. Talán nem maradt több kérdés.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.