Furikázhatnak a női vízilabda-válogatott tagjai

Jövő héten, június 4. és 9. között rendezik Budapesten a Duna Arénában a női vízilabdázók Világliga-szuperdöntőjét. Készül a magyar válogatott.

Ch. Gáll András
2019. 05. 29. 9:44
null
Gangl Edina, a magyar válogatott kapusa és Bíró Attila szövetségi kapitány
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar válogatott a montenegrói (Herceg Novi) edzőtáborozás után a torna helyszínén készül az eseményre, amelynek győztes kvalifikációt szerez a 2020-as tokiói olimpiára. A keret játékosai és edzői hétfőn tizenhét SEAT gépkocsit (tizenöt Leont és két Tarracót) kaptak egy éves használatra a Porsche Hungáriától.

„A héten már a Duna Arénában folytatjuk a felkészülést, jövő kedden kezdődik a Világliga szuperdöntője a földkerekség nyolc legerősebb csapatával. Utána itthon folynak az edzések, egy margitszigeti felkészülési tornával fűszerezve, amelyen a holland, az olasz és a magyar Universiade-válogatott lesz az ellenfelünk. A kvangdzsui világbajnokságot július második felében rendezik, elképzelhető, hogy akárcsak a tokiói olimpiára, már ide is csak 11 játékost nevezhetünk, plusz két tartalékot. Most van kiforróban a FINA álláspontja ebben a kérdésben, könnyen lehet, hogy ebben az esetben csak egyetlen kapust nevezünk” – beszélt a közeljövő programjáról Bíró Attila szövetségi kapitány, miután átvették a gépkocsikat. – A vb előtt Japánban töltünk pár napot akklimatizálódás céljából, onnan ugrunk át Koreába, s aztán belecsapunk a sűrűjébe. Bízom a sikeres szereplésben.”

Gangl Edina, a magyar válogatott kapusa és Bíró Attila szövetségi kapitány

Szilágyi Dorottya, a válogatott egri üdvöskéje életében először jut saját gépkocsihoz, még ha „csak” használati joggal is.

„Jogosítványom már van, de eddig legfeljebb édesapám autóját vezethettem, alig várom már, hogy kipróbálhassam ezt a Leont – mondta a 22 éves bombázó, aki tavaly igazolt át Dunaújvárosból szülővárosa együttesébe. – Bejött a klubcsere, bár jól éreztem magam Dunaújvárosban, de kellett az új kihívás. Most hosszabbítottam szerződést, még legalább egy évig maradok Egerben. Már a Világliga-szuperdöntőben szeretnénk megszerzni az olimpiai kvótát, amihez meg kell nyernünk a viadalt. Merünk nagyot álmodni, jól tudom, a minden létező címet birtokló Egyesült Államok is ott lesz a budapesti mezőnyben, olyannyira, hogy jövő kedden velük játsszuk a nyitómérkőzést, de végre jó lenne őket is legyőzni. Amióta a válogatottban vagyok, még nem sikerült legyőznünk őket, de egyszer ennek is be kell következnie. Úgy érzem, rengeteget fejlődtünk, egyre jobbak vagyunk, s ennek a jó formának ki kell jönnie ezen a nyáron.”

Szilágyi Dorka világbajnoki jóslásra nem vállalkozott.

„Egyelőre csak a Világligára figyelünk, ott is sorban a három csoportmeccsre az amerikaiak, az oroszok és a kanadaiak ellen. Tény, amióta megfiatalodott a csapat, tehát két éve, nagyon hullámzó a teljesítményünk, de úgy érzem, most már egyre kisebbek a hullámvölgyek. Kezdünk beérni.”

Aminek a válogatottat 2015 óra irányító Bíró Attila szövetségi kapitány örül a legjobban.

A magyar válogatott bő kerete, kapusok: Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (FTC), Magyari Alda (Honvéd/POLO SC), Tóth Eszter (BVSC); mezőnyjátékosok: Csabai Dóra (FTC), Faragó Kamilla (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (BVSC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (BVSC), Parkes Rebecca (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (Dunaújváros).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.