Gera Zoltán a vereség ellenére is büszke a játékosaira

Gera Zoltán a vereség ellenére is büszke a játékosaira – a szövetségi edző ezt nyilatkozta, miután a magyar válogatott 2-1-re kikapott Romániától az U21-es Európa-bajnokságon. A magyar gól szerzője, Csonka András szomorúan mondta el az M4 Sport kamerája előtt, hogy így nem tud örülni a találatának, Adrian Mutu, a románok edzője pedig biztos volt benne, hogy a csapata megnyeri a mérkőzést.

Magyar Nemzet
2021. 03. 27. 21:02
null
Labdarúgó U21-es Eb - Magyarország-Románia Fotó: MTI Fotószerkesztőség/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Gera Zoltán által vezetett magyar válogatott 1-0-ás vezetésről 2-1-re kikapott az U21-es Európa-bajnokságon Romániától. A hazai csapat az első félidő végétől tíz emberrel játszott, mert a játékvezető második sárga lappal kiállította Szőke Adriánt, ám így is vezetést tudtunk szerezni. Végül nem sikerült a pontszerzés, mert a románok előbb egyenlítettek, majd a hajrában egy szöglet után a győztes gólt is megszerezték. Ezzel eldőlt, hogy a magyar együttes nem jut túl a csoportkörön a magyar–szlovén rendezésű Európa-bajnokságon. A meccset követően az M4 Sport kapott nyilatkozatokat.

Gera Zoltán, a magyar válogatott edzője: – Az öltözőben elmondtam a játékosoknak, hogy nagyon büszke vagyok rájuk, jó teljesítményt nyújtottak. Le a kalappal előttük, amiért kiválóan reagáltak a kiállításra, sajnálom őket és persze magunkat is, hogy nem sikerült legalább egy pontot megszerezni. Az külön szomorúság, hogy egy szögletből kaptuk a vereséget jelentő gólt, ezen a szinten ez már nem megengedhető. Kemény, férfias meccs volt, Szőke Adrián második sárga lapja jogos volt, az elsőt nem láttam, így nem tudok róla véleményt mondani. A csapat nyolcvan százaléka kétezer után született, ők maradnak még ebben a korosztályban, és azt mondom, ennek a válogatottnak van jövője.

Adrian Mutu, a román válogatott edzője: – A mérkőzés kulcsmomentuma a kiállítás volt, azzal nagyon jó helyzetbe kerültünk. Fölényt tudtunk kialakítani, a kapott gól váratlanul esett, de a játékosaimban óriási harci szellem dolgozott. Tudtam, hogy ezt a meccset megnyerjük, mert okosan játszottunk, és mert a miénk a jobb csapat, és ez a minőség ki is jött a végén.

 

Szőke Adriánt ezért a mozdulatért állította ki a játékvezető, ez volt a kulcsmomentum
Fotó: MTI/Illyés Tibor

 

Csonka András, a magyar gól szerzője: – Nagy nyomást helyeztek ránk a románok a második félidőben, és sajnos nem tudtuk tartani az eredményt. A szünet után úgy jöttünk ki a pályára, hogy legalább egy pontot megszerzünk, sajnos nem sikerült, pedig még gólt is rúgtunk, pontosabban rúgtam. Ez most nem tesz különösebben boldoggá, akkor örülnék neki igazán, ha nem kaptunk volna ki.

Bolla Bendegúz, a magyar válogatott védője: – Tüzes, harcias meccsre készültünk, és az is lett. Szerintem Szőke Adrián második sárga lapja nem volt jogos, igaz, más szerint az volt, végül is mindegy, a játékvezető így ítélt. Nehéz volt tíz emberrel végigjátszani egy egész félidőt. Le akartuk zárni a területeket, kontrákra spekuláltunk, és ez egy ideig működött is, végül egy elkerülhető góllal kaptunk ki. Ha nincs a kiállítás, akkor szerintem nyerünk, mert nyerhető meccs volt, de a futballban nincsen ha… Most búslakodunk, de holnaptól már a hollandok ellen készülünk.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.