Gól 56 méterről: Lang Ádám társa El-rekordot döntött + videó

A csütörtöki Európa-liga (El) forduló legkülönlegesebb gólja az Omonia Nicosia–PSV Eindhoven meccsen esett, amelyen a magyar válogatott Lang Ádám csapattársa a saját térfeléről vette be szabadrúgásból a holland klub kapuját, amivel a sorozat történetének legtávolabbi találatát érte el. Ezen kívül is voltak érdekességek az El-ben, az Arsenal ellen az ír Dundalk is rekordot döntött a sorozatban.

Magyar Nemzet
2020. 10. 30. 9:44
null
Fotó: ЁЁ͉ʏӠÉM͇
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

végigjátszotta az Omoniában a PSV elleni meccset, amelyet rendkívül pechesen, egy 92. percben bekapott góllal veszítettek el 2-1-re a holland csapat ellen az El csoportkörének második fordulójában. A találkozó különlegessége azonban a ciprusiak gólja volt, amelyet a Barcelona által nevelt Jordi Gómez lőtt a 29. percben, megszerezve a vezetést az Omoniának.

A 35 éves spanyol középpályás 56 méterről, tehát még a saját térfeléről emelt a PSV kapujába, kihasználva, hogy a hollandok kapusa, Yvon Mvogo, aki a mögötti csereszerepből menekült az RB Leipzigtől Eindhovenbe, kint állt a kapujából.

 

Ezzel az Omonia labdarúgója megdöntötte a rekordot az Európa-ligában, mint a sorozat legtávolabbi góljának a szerzője. A korábbi csúcs egyébként egészen friss volt, hiszen múlt héten Kemar Roofe szintén a saját térfeléről talált be a Standard Liége ellen 2-0-s sikert elért Rangersben.

Született még egy különleges rekord az Európa-ligában tegnap. Abban semmi meglepő nem volt, hogy az Arsenal hazai pályán simán, 3-0-ra legyőzte a Dundalkot, de az mindenképpen egyedi volt, hogy az ír vendégcsapat egyetlen szabálytalanságot sem követett el a mérkőzésen, amivel nemcsak a fair play díjra jelentkezett be, hanem az Opta adatai szerint ilyenre még nem volt példa a sorozatban.

Érdekesség, hogy a Ferencváros által a Bajnokok Ligája selejtező utolsó körében kiejtett Molde két forduló után százszázalékos az Európa-ligában. A norvég klub az első fordulóban éppen a Dundalkot győzte le idegenben 2-1-re, csütörtökön pedig az osztrák Rapid Wien ellen aratott 1-0-s sikert odahaza. A Fradi korábbi BL-selejtezős ellenfelei, a Celtic és a Dinamo Zagreb döntetlent játszottak tegnap, előbbi a francia Lille (2-2), utóbbi az orosz CSZKA Moszkva (0-0) ellen idegenben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.