Voltak a Premier League legendás edzői, aztán jött Guardiola

A Manchester City hazai pályán 2-1-re győzött a West Ham United ellen a Premier League 26. fordulójában. Pep Guardiola a kétszázadik sikerét aratta az angol élvonalban, amivel történelmet írt. Összességében pedig már ötszáz nyertes meccset számlál a topligákban edzőként.

Magyar Nemzet
2021. 02. 27. 15:51
Manchester City vs Leicester City
Pep Guardiola gestures Fotó: EPA/Cath Ivill
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyetlen edző sem érte el olyan gyorsan a kétszázadik győzelmét egy csapat élén a Premier League-ben, mint Pep Guardiola. A spanyol szakember együttese, a Manchester City ma délután Rúben Dias és góljaival 2-1-re legyőzte a negyedik helyezett West Ham Unitedet. A sikerrel jelentős mérföldkőhöz érkezett Guardiola, aki a 273. PL-mérkőzésén a kétszázadik győzelmet hozta össze. Ezzel újfent bizonyította, hogy a liga történetének legeredményesebb edzője, ugyanis a kétszáz sikert korábban José Mourinho teljesítette a leggyorsabban egy klubban, de Guardiola most őt is megelőzte 36 meccsel, azaz csaknem egy teljes idénnyel gyorsabb volt a portugálnál.

A 200 Premier League-győzelmet egy csapatban a leggyorsabban teljesítő edzők:

1. Pep Guardiola (Manchester City), 273 meccs

2. José Mourinho (Chelsea), 309

3. Kenny Dalglish (Liverpool), 333

4. Don Revie (Leeds United), 344

5. Bob Paisley (Liverpool), 351

Pep Guardiola nemcsak a Premier League-ben, hanem a topligákban összességében is kerek számhoz érkezett: a mai volt az ötszázadik sikere Európa legerősebb bajnokságaiban edzőként. Angliában ugye kétszáznál tart, amelyhez hozzájön 179 a Barcelonával a La Ligában és 121 a Bayern Münchennel a Bundesligában.

A Manchester City pedig továbbra is a legjobb formának örvendő csapat jelenleg Európában: zsinórban a huszadik tétmeccsén győzött az együttes ma a West Ham ellen, az előnye pedig immáron 13 pont az angol bajnokság élén a második Manchester United előtt, amely vasárnap a Chelsea elleni rangadón lép pályára.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.