Gulácsi büntetőt védett, Messi megint tizenegyesgólt lőtt

Visszavágott az RB Leipzig a PSG-nek az előző idénybeli elődöntős vereségért a Bajnokok Ligája csoportkörének 3. fordulójában, és a németek győzelmében Gulácsi Péter is főszerepet játszott. A Barcelona továbbra is 100 százalékos a Ferencváros csoportjában, de Lionel Messi a Dinamo Kijev ellen sem tudott akcióból betalálni.

Magyar Nemzet
2020. 11. 04. 23:05
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ami a La Ligában nem megy a Barcelonának, az a Bajnokok Ligájában igen. Ronald Koeman aggodalmát fejezte ki csapata támadójátéka miatt, miután szombaton csak vérszegény 1-1-re volt képes a katalán csapat az Alavés ellen, ráadásul rengeteg helyzetet el is puskázott. Ugyanakkor a hazai porondon botladozó Barca a BL-ben továbbra is 100 százalékos, hiszen a Ferencváros (5-1) és a Juventus (2-0) után a Dinamo Kijevet is legyőzte.

Ami nem megy akcióból Lionel Messinek, az megy tizenegyesből. A hatszoros aranylabdás argentinnak továbbra sincsen akcióból szerzett gólja az idényben, noha a kijeviek ellen már a nyolcadik tétmeccsen lépett pályára. Ugyanakkor büntetőből a negyedik találatát szerezte Messi, aki az ötödik percben így vette be a Dinamo kapuját a Nou Campban, miután maga harcolta ki a tizenegyest.

Nyert a Barcelona, gólt lőtt Messi, de valami még mindig nem az igazi – Fotó: REUTERS/Albert Gea

Az első tíz percben nagyon bekezdett a Barca, akár két-három góllal is vezethetett volna, de csak egygólos volt az előny, és utána visszavettek a katalánok. Az első félidő hajrájában még Ter Stegennek kellett bravúrt bemutatnia, hogy ne egyenlítsenek a kijeviek.

Szünet után továbbra is a tűzzel játszott Koeman csapata, ám a 68. percben Fati beadása után Piqué fejelt az ukránok kapujába, a 2-0 pedig megnyugtató előny volt. Talán túlságosan is lehiggadtak a hazaiak, ugyanis a 75. percben Cigankov, akinek kijárt már egy gól ezen a meccsen, szépített egy kipattanóból. Ez volt az első találat, amit a Barca kapott a BL-csoportkörben, de megnyerte a meccset.

Az előző idény egyik elődöntőjének a visszavágóját rendezték Lipcsében, ahol Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal a kezdőben (és végig a pályán) fogadta a német klub a Paris Saint-Germaint. Augusztusban a franciák sima, 3-0-s győzelmet arattak, de ezúttal a komplett csatársoruk nélkül álltak fel, ugyanis Mauro Icardi, és is sérült. Ez nem akadályozta meg a párizsiakat abban, hogy már a hatodik percben vezetést szerezzenek: Upamecano hibája után Di María gurított Gulácsi kapujába.

Tíz perccel később ugyanez a három játékos volt a főszereplő: Upamecano kezezése miatt tizenegyeshez jutott a PSG, amit Di María vállalt el, ám az argentin nem tudott duplázni, mert Gulácsi kivédte a lövését. A magyar kapusnak ezen kívül is több nagy védése volt a meccsen, amelyen a lipcseiek az első félidő végén ébredtek fel Nkunku egyenlítő góljával.

Szünet után a Leipzig is büntetőhöz jutott, amit a videobíró segítségével ítéltek meg, Forsberg pedig belőtte az 57. percben, és ezzel már 2-1 volt a németeknek, akik a 69. percben emberelőnybe is kerültek Gueye második sárga lapja után. Az eredmény már nem, csak a létszám változott a végéig: Kimpembét is kiállították a PSG-ből a 95. percben, miután csúnyán felrúgta Poulsent.

BL, csoportkör, 3. forduló, szerdai játéknap:

E csoport:

Chelsea–Rennes 3-0 (2-0). Gól: Timo Werner (10., 41. – mindkettő tizenegyesből), Abraham (50.). Kiállítva: Dalbert (40., Rennes)

Sevilla–Krasznodar 3-2 (1-2). Gól: Rakitić (40.) En Nesyri (69., 72.), illetve Szulejmanov (17.), Berg (21. – tizenegyesből). KIállítva: Navas (45+5., Sevilla)

F csoport:

Zenit–Lazio 1-1 (1-0). Gól: Jerohin (32.), illetve Caicedo (82.)

FC Bruges–Dortmund 0-3 (0-3). Gól: T. Hazard (14.), Håland (18., 32.)

G csoport:

Ferencváros–Juventus 1-4 (0-1). Gól: Boli (90.), illetve Morata (7., 60.), Dybala (73.), Dvali (81. – öngól)

Barcelona–Dinamo Kijev 2-1 (1-0). Gól: Messi (5. – tizenegyesből), Piqué (65.), illetve Cigankov (75.)

H csoport:

Basaksehir–Manchester United 2-1 (2-1). Gól: Ba (13.), Visca (40.), illetve Martial (43.)

RB Leipzig–PSG 2-1 (1-1). Gól: Nkunku (42.), Forsberg (56. – tizenegyesből), illetve Di María (6.). Kiállítva: Gueye (69., PSG), Kimpembe (95., PSG)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.