Gulyás a „Varázshegyen” készül fel az olimpiára

A kairói vb-n kettős sikerrel, bronzéremmel és olimpiai kvótával érte el karrierje legjobb eredményét.

Forrás: SZPRESS HÍRSZOLGÁLAT2021. 06. 21. 17:21
Gulyás Michelle
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Thomas Mann Varázshegy című regényének is köszönhetően a világhírnévnek örvendő Davosban fejezi be olimpiai felkészülését az újdonsült világbajnoki bronzérmes Az 1560 méter magasan fekvő svájci kisváros még inkább híres arról, hogy évről évre itt rendezik meg a Világgazdasági Fórum kiemelkedő eseményét, a gazdasági csúcsot, ahogy a sífutók egyik világkupaversenyét is. Mesébe illően szép lenne, ha néhány hét múlva a davosi városatyák azt is bejegyezhetnék a krónikáskönyvükbe, hogy náluk vendégeskedett három hétig a tokiói olimpiai játékok öttusaversenyeinek egyik sikeres szereplője, aki már azzal is a sportág újsütetű nagysága, hogy a kairói vb-n 20 esztendősen lett bronzérmes.

Irány Davos!

„Magaslati edzőtábort keresett a szövetség és a klubom, ahol elsősorban a fizikai számokban, a futásban és az úszásban hozhatom fel magamat a lehető legmagasabb szintre. A bevált franciaországi lehetőségről a beutazási nehézségek miatt kellett lemondani, Bulgáriában pedig most nem álltak rendelkezésre a magaslati felkészülésnek azok a feltételei, amelyekért érdemes lett volna odautazni. A szakemberek összedugták a fejüket, és az én véleményemet is kikérve úgy döntöttek, hogy irány Davos, ahol magyar öttusázó ugyan még soha nem járt, viszont az edzésfeltételek elsőrangúak” – nyilatkozta az SzPress Hírszolgálatnak Gulyás Michelle, aki a KSI műhelyének búcsút mondva tavaly csatlakozott az UTE öttusázóihoz. Új klubjában a szakosztályt a volt válogatott versenyző Tibolya Péter vezeti, aki egyben a jelenleg legjobb magyar öttusázónő felkészülését is irányítja.

Gulyás a nyeregben
Fotó: Pentathlon.hu

A Davosban hamarjában megszervezett személyre szóló edzőtábort idei kimagasló eredményeinek köszönheti az öttusázónő, aki idén előbb a budapesti nyílt fedett pályás versenyt, aztán a szófiai világkupafutamot is megnyerte, ugyanazzal a lendülettel pedig a harmadik helyen végzett a vk-sorozat székesfehérvári döntőjében. Ezután következett a kairói világbajnokság, amely kettős sikerrel, bronzéremmel és olimpiai kvótával juttatta a pályafutása eddigi csúcsára.

A magabiztos, de továbbra is két lábbal a földön járó Gulyás jól tudja, hogy Tokióban jóval nehezebb lovaspálya vár az öttusázókra, mint amilyen a kairói volt, a futásban viszont csak könnyebb lehet a versenyzők dolga, mert a világbajnokságon tizenöt centiméteres homokkal borított, inkább a tevéknek való terepen voltak kénytelenek bukdácsolni.

A davosi edzőtábor amúgy azért is különleges, mert annak lehetőségével Gulyás mellett csak a junior-világbajnoki bronzérmes öttusázó Barta Luca élhet, velük utazhat viszont a BVSC négy párbajtőrözője, akik a vívóedzéseken lesznek a segítségükre.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.