Győzelmet érő magyar gól az Egyesült Államokban + videó

Elrajtolt az észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) új idénye, és az első fordulóban Sallói Dániel szerezte a Sporting Kansas City második találatát, amellyel csapata vendégként 2-1-re legyőzte a New York Red Bullst. A 24 éves, magyar játékos szeretné visszanyerni a 2018-as formáját a mélypontok után.

Magyar Nemzet
2021. 04. 18. 10:00
Sporting Kansas City v Portland Timbers: Western Conference Finals - Leg 1
A 24 éves csatár kedvező esetben megmutathatja magát az észak- és közép-amerikai régió Bajnokok Ligájában Fotó: Steve DYKES Forrás: Europress/AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sallói Dániel kezdőként kapott lehetőséget a Kansas Cityben, amely a 48. percben hátrányba került, de a félidő közepén egy perc alatt fordított. A 60. percben a magyar támadó volt eredményes, akit a 77. percben cseréltek le.

A meccs utáni sajtótájékoztatón Sallói arról is beszélt, mennyire fontos volt neki, hogy jól kezdte az évadot: – Az évek alatt voltak rosszabb periódusaim Kansasben, de hálás vagyok a csapatnak, a családomnak, a barátaimnak és a szurkolóknak, akik kitartottak mellettem. Mind motiváltak, hogy ne adjam fel, azt szerették volna, hogy újra gólokat lőjek, visszatérjek a 2018-as formámhoz. Ezért is volt fontos, hogy jól kezdtük az idényt, és továbbra is szeretném a legjobb tudásom szerint segíteni a csapatot.

Sallói 2018-ban robbant be a Kansasben, amelyben akkor 29 bajnokin 11 gólt és 8 gólpasszt hozott össze, az elmúlt két évben ugyanakkor közel sem volt ilyen eredményes, sőt tavaly mindössze öt bajnokin lépett pályára.

Az MLS-ben jelenleg Sallói az egyetlen magyar labdarúgó, aki 2014-ben került az amerikai klub akadémiájára, és a 84. meccsén a 15. gólját szerezte a bajnokságban. Még ebben az idényben, a nyártól csatlakozik hozzá Amerikában Schön Szabolcs, aki az MTK-tól kerül a Dallas csapatához, amely 0-0-s döntetlennel kezdte az idényt a Colorado Rapids ellen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.