Gyurta Dani kezdőrúgása sem segített

Hiába kezdődött felemelő pillanatokkal a mérkőzés – Gyurta Dániel, a 200 méteres mellúszás londoni olimpiai bajnoka indította útjára a labdát –, a DAC 1904 3-1-re alulmaradt a Slovan ellen a szlovák labdarúgó-bajnokság rangadóján, amelynek már csak a Dunaszerdahely számára volt tétje, hiszen még megszerezhette volna a második helyet.

Ch. Gáll András
Forrás: paraméter2020. 07. 02. 7:11
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyurta Dani kezdőrúgása sem segített.

Gyurta Dániel a kezdőrúgás után Fotó: Dac1904.sk/Lelkes Ernő felvétele

Slovan-helyzettel kezdődött a mérkőzés: Medveděv iramodott meg jobb oldalt, majd középre tette a labdát Medvednek, akinek közeli lövését Jedlička óriási bravúrral védte. Kiegyenlített játékkal folytatódott a találkozó, a DAC első komolyabb helyzetére a 13. percig kellett várni, ekkor egy ígéretes támadást követően Greif fogta Kalmár Zsolt tekerését. Pár perccel később viszont már a kapuban táncolt a labda: Divković szögletből adta be a labdát, Greif kissé aláfutott, Kalmár pedig a hosszú oldalon a kapuba bólintott, 1-0. Nem örülhettek sokáig a hazaiak, ugyanis a Slovan pár perccel később egyenlíteni tudott: Strelec indította Medvedet a leshatáron, aki a védőktől meglógva teljesen egyedül mehetett kapura, és a kimozduló Jedlička lába között a kapuba gurított. A félidő végéig még Greifnek kellett bemutatnia két, Jedličkának pedig egy védést, de több gólt már nem láthatott a Mol Aréna 6300-as közönsége.

Biztatásban nem volt hiány Fotó: Dac1904.sk/Lelkes Ernő felvétele

A második játékrész elején előtt adódott óriási lehetőség, de kétszeri próbálkozásra sem tudott betalálni. A hazaiak láthatóan nagyobb sebességre kapcsoltak, de a pozsonyiak jól állták a támadásokat. Az 55. percben felpörögtek az események: előbb Greif fogta Kalmár jobb felsőbe tartó lövését, majd Jedlička rövid időn belül két bravúrt is bemutatott Medved, illetve Ožbolt próbálkozásánál. Mentek előre becsülettel a hazaiak, mégis a pozsonyiak találtak be. Abena beadása Schäferen irányt változtatva a kapu elé hullott, Ožbolt előtt még elszállt a labda, a túloldalon érkező Moha viszont az üres kapuba bólintott. Az utolsó percekre a hazaiak kinyíltak hátul, ezt pedig kihasználta a Slovan. A ráadás perceiben Ožbolt a félpályáról szinte egyedül mehetett kapura, majd középre adta a labdát. Ratao lemaradt a passzról, Moha viszont már nem: Jedlička mellett elhúzta a labdát, és a kapuba emelt.

A DAC tehát nem tudta kihasználni a kínálkozó meccslabdát, így maradt a négypontos különbség a második Žilinával szemben. Bár a sárga-kékek matematikailag még odaérhetnek a második helyre, ehhez viszont elsősorban az kell, hogy a hétvégén legyőzzék a zsolnaiakat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.