Hålandé a Golden Boy-díj, Szoboszlai nyolcadik lett

Az olasz Tuttosport közzétette a 2020-as Golden Boy-díj végeredményét, amelyből kiderült, hogy idén Erling Håland, a Dortmund norvég csatára kapta meg a legjobb 21 éven aluli labdarúgónak járó elismerést. Szoboszlai Dominik a nyolcadik helyen zárt, és a Salzburg középpályása esélyes a közönségdíjra.

Magyar Nemzet
2020. 11. 21. 12:14
Bundesliga - Borussia Dortmund v 1. FC Union Berlin
Erling Haaland Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az olasz szaklap, a Tuttosport 2003 óta díjazza az Aranylabda mintájára a legjobb 21 éven aluli labdarúgót. Korábban megkapta az elismerést többek között Wayne Rooney vagy éppen Idén az ő nyomdokukba lépett Erling Håland, akit a felkért negyven futballszakíró pontozása alapján választottak meg 2020 Golden Boy-díjasának.

A Dortmund támadója kiváló évet teljesít, hiszen januárban húszmillió euróért szerződött Salzburgból Németország egyik élcsapatába, de továbbra is úgy rugdosta a gólokat, mintha még mindig az osztrák Bundesligában játszott volna. Mostanáig 29 tétmérkőzésen 27 találatot jegyzett a Dortmundban. Emellett a norvég válogatottban is megnyitotta a gólcsapot: az őszi Nemzetek Ligája-találkozókon négyszer lépett pályára és hatszor volt eredményes.

Első magyarként került be a top 10-be akit végül a nyolcadik helyre rangsorolt a Tuttosport zsűrije. Korábban csak egy magyar labdarúgó került fel a Golden Boy-listára, 2009-ben Koman Vladimir a huszadik hely környékén végzett (a pontos helyezés csak az első tíz esetében ismert).

A Tuttosport a közönség véleményére is kíváncsi, az oldalon évről évre a felhasználók is szavazhatnak arról, hogy szerintük ki volt a legjobb. Tizenegy évvel ezelőtt Koman harmadik lett ezen a szavazáson Miralem Pjanic és Alan Dzagojev mögött, idén viszont nagy valószínűséggel Szoboszlai lesz a közönségdíjas. Egyelőre nem elérhető a már lezárult szavazás végeredménye, de november elején még 29 százalék szerepelt a magyar játékos neve mellett, míg az akkor második Ansu Fati csak 13 százalékot kapott.

A 2020-as Golden Boy-díj végeredménye:

1. (Dortmund, norvég) 302 pont

2. Anssumane Fati (Barcelona, spanyol) 239

3. Alphonso Davies (Bayern München, kanadai) 226

4. Jadon Sancho (Dortmund, angol) 80

5. (Rennes, francia) 50

6. Dejan Kulusevski (Juventus, svéd) 41

7. Phil Foden (Manchester City, angol) 36

8. Szoboszlai Dominik (Salzburg, magyar) 13

9. (Arsenal, angol) 13

10. (Real Madrid, brazil) 9

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.