Hátulról előre törnek

A saját négyese, sőt az egész főtábla legalacsonyabban jegyzett csapataként vágott neki a Ferencváros a labdarúgó Európa-liga csoportküzdelmeinek. Ehhez képest négy forduló után, az utolsó két körben a továbbjutásért játszhat. Eszerint mindenképpen sikeresnek tekinthetjük az eddigi szereplését, benne a CSZKA elleni csütörtöki ­0-0-s döntetlent. A folytatásban a Ludogorec a fő vetélytárs, annál is inkább, mert az Espanyol már ott van a legjobb harminckettő között.

2019. 11. 09. 8:18
null
Tokmac (jobbra) gyorsasága most nem kamatozott a CSZKA Moszkva ellen Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az európai szövetség, az UEFA a közelmúlt nemzetközi eredményeit figyelembe véve rangsorolja a csapatokat, s ez a lajstrom legalább olyan beszédes, mint amelyik a résztvevők pénzben kifejezhető piaci értéke alapján készíthető. Nos, ebben a sorban a CSZKA 48 pontos együtthatóval a tizedik, a Ferencváros 3,5-tel a negyvennyolcadik, tehát a teljes mezőnyben az utolsó. Hiába, nem múltak el következmény nélkül az elmúlt évek kudarcai a nemzetközi porondon.

A Fradi csütörtök este a pályán eltüntette ezt a különbséget. Ha nem a Bajnokok Ligáját, hanem az NB I-et tekintjük mércének, akkor kimondottan nagy iramú és élvezetes mérkőzést láthattunk, mégpedig azért, mert mindkét csapat győzelemre játszott. Egyedül a gólok hiányoztak. Persze ez is nézőpont kérdése. A CSZKA-nak talán több nagy helyzete volt, igaz, korántsem annyival, mint két hete Moszkvában.

A H csoport állására tekintve egyáltalán nem rossz eredmény a döntetlen. Az Espanyol már továbbjutott, mégpedig azért, mert a Fradi és a Ludogorec még játszik egymással, így mindkettő nem előzheti meg a barcelonai alakulatot. A Ferencváros legközelebb, november 28-án éppen az Espanyolt fogadja, miközben a Ludogorec a még nem teljesen reményvesztett CSZKA-nál vizitál. Ez alapján erősen valószínű, hogy a Fradi–Ludogorec-versenyfutás majd csak az utolsó, hatodik fordulóban dől el Razgradban.

– Összességében jobban játszottunk, mint az első meccsen. Jobban védekeztünk, de egy jó csapat ellen játszottunk, amelyik folyamatos szereplője a Bajnokok Ligájának. Jól teljesítettünk, úgyhogy megérdemeltük az egy pontot – értékelte a mérkőzést Szergej Rebrov. Majd így folytatta:

– Van öt pontunk, ez jó. Az a célunk, hogy további pontokat gyűjtsünk, jól és győzelemre játsszunk a hátralévő két meccsen.

Egyenes beszéd. Egyértelműen arra utal, az FTC vezetőedzőjét is a továbbjutás élteti.

Tokmac (jobbra) gyorsasága most nem kamatozott a CSZKA Moszkva ellen
Fotó: Mirkó István

– Alul-felül, jobb és bal oldalt, bárhol aláírtam volna, hogy négy pontot szerzünk a CSZKA ellen – ezt mondta, s ebbe is nehéz lenne belekötni. Csakúgy, mint Lovrencsics Gergő szavaiba. – Nagyon keményen megdolgoztunk ezért az öt pontért. Azt hiszem, a többi csapat kissé lenézett minket, kivéve a Ludogorecet. De az első meccsek tapasztalata után most érezhetően a CSZKA is óvatosabb volt, az első félidőben jóval kevesebbszer próbálkoztak letámadással, mert bebizonyítottuk kint, hogy ki tudjuk használni, ha kinyílnak – összegzett a zöld-fehérek csapatkapitánya.

A H csoportban az Espanyolnak tíz, a Ludogorecnek hat, a Ferencvárosnak öt, a CSZKA-nak egy pontja van. Itt tartunk most, izgalmas lesz a folytatás. S nemcsak november 28-án, hanem már vasárnap. Az élet ugyanis nem áll meg, a Fradi az NB I-ben Debrecenbe látogat.

NB I, 12. forduló. Szombat: ZTE–Mezőkövesd 17.00, Kaposvár–Fehérvár FC 17.00, Puskás Akadémia–Újpest FC 17.00, Paks–Kisvárda 17.00 (tv: M4 Sport), Honvéd–Diósgyőr 19.30 (tv: M4 Sport); vasárnap: Debrecen–Ferencváros 17.15 (tv: M4 Sport). Az élcsoport: 1. Fehérvár 23 pont, 2. Mezőkövesd 23, 3. Ferencváros 23, 4. Puskás Akadémia 20, 5. Honvéd 16, 6. Debrecen 15.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.