Herczig Norbert új autóval idén teljes Eb-szezont teljesít

Új autóval és új csapattal vág neki az új szezonnak a Herczig Norbert, Ferencz Ramón ralipáros. A magyar kettős mostantól a Volkswagenből Skoda Fabia Evóba ül át – jelentették be a duó hétfőn Pécsett online megtartott sajtótájékoztatóján.

Magyar Nemzet
2021. 02. 22. 21:50
null
Herczig Norbert Fotó: Szabo-Jilek ADAM Forrás: VPB Kommunikáció
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ha úgy tetszik, valamilyen szinten „hazatértem”, hiszen a négy abszolút magyar bajnoki címemből hármat Skodával nyertem” – mondta el Herczig Norbert, aki hozzátette: egyben új csapat segíti versenyzésüket a jövőben. A kilencévi profi együttműködés után a Skoda Rally Team Hungaria úgy döntött, hogy magyar szervizhátérrel folytatja tovább a versenyzést – tette hozzá Herczig. A versenyzőpáros a jövőben a magyar Topp Cars Team autójával indul, és ha már jövő, a sajtótájékoztatón elhangzott, hogy Herczigék teljes szezont autóznak 2021-ben a rali Eb-n.

– 2020-ra is teljes szezont terveztünk, de a járvány alaposan átírta gyakorlatilag mindannyiunk forgatókönyvét. Abban reménykedünk, hogy a tervezett nyolc futam mindegyikén rajthoz állunk – mondta Ferencz Ramón. Herczig Norbert kiemelte, végre olyan tesztelési lehetőségek állnak előttük, amilyenre nagy szüksége van egy nemzetközi mezőnyben rendszeresen rajthoz álló ralipárosnak.

– Magyarországon egyedülálló tesztprogramot teljesíthetünk. A mi sportágunkban ez kimondhatatlanul fontos faktornak számít. Főleg „talajváltáskor” vesszük nagy hasznát, de a teszt ad lehetőséget arra, hogy kipróbáljuk az egyes beállításokat és minél jobban összecsiszolódjunk az autóval – hangsúlyozta a négyszeres abszolút magyar bajnok pilóta.

Új autó, új remények
Fotó: VPB Kommunikáció

A duó egyébként az elmúlt három évben egyaránt pontszerzőként zárt az abszolút értékelésben a rali Európa-bajnokságon. Eredményeikhez hasonló magyar teljesítményre – ha az abszolút összesítést nézzük – Ferjáncz Attila 1980-as évekbeli sikerei után nem nagyon volt példa.

A 2021-es rali Európa-bajnokság május 6-án rajtol az Azori-szigetek Rallyval, amely május 8-ig tart. A nyolcfutamos kontinensbajnoki sorozat utolsó előtti állomása Magyarországon lesz, a Rally Hungary október 22-én kezdődik és 24-én zárul.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.