Janics Natasa feladta az 500 métert, mindent a 200-ra tesz föl

Kozák Danuta futamgyőztesként a legjobb idővel jutott döntőbe kajak egyes ötszáz méteren a Szegeden zajló olimpiai válogatón. Olimpiai bajnok társai közül Fazekas Krisztina már az elő-, Janics Natasa pedig a középfutamban elbukott.

Magyar Nemzet
2021. 05. 28. 13:03
null
A háromszoros olimpiai aranyérmes Janics Natasa 500 méteren már nem bírja a tempót a fiatalabbakkal Fotó: Peter Szalmas Forrás: MKKSZ
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első előfutam különösen sűrű volt, mellett ide sorolták Kárász Annát, Lucz Dórát, továbbá a két visszatérő klasszist, a 38 éves Janics Natasát és a két évvel nála is idősebb Fazekas Krisztinát.

Utóbbinak már ez a futam a végállomást jelentette, hiszem az említett öt versenyző közül csak négy juthatott tovább. Pedig Fazekas olyan időt lapátolt, amivel a negyedik előfutamot megnyerhette volna.

Janics Natasa is jól teljesített, de ez a próba a kelleténél többet kivett belőle. Csak a futamgyőztesek jutottak egyből a döntőbe, a többieknek a középfutamban ismét rajthoz kellett állniuk. Janics azt már nem bírta, menet közben feladta a versenyt, s csak „becsónakázott” a célba. Talán a vasárnapi 200 méterre tartogatja inkább az erejét.

Kozák mellett Bodonyi Dóra, Gazsó Dorka Alida és volt a másik három futamgyőztes. Rajtuk kívül még Kárász Anna, Medveczky Erika és Lucz Dóra jutott be a fináléba.

A döntőt 17.25-től rendezik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.