Hansi Flick: Javi Martíneznek csodás történetet írt a futball

A Bayern München hosszabbításban 2-1-re győzött csütörtökön este a Sevilla ellen a Puskás Arénában, ezzel megnyerte az idei Szuperkupát. Az edzők és a megszólaló játékosok Manuel Neuer klasszisát emelték ki a bajorok győzelmének kulcsaként, de a mérkőzés legszebb története a trófeát jelentő gól szerzőjéé, Javi Martínezé. A spanyolok csalódottan és büszkén nyilatkoztak, Ivan Rakitić szerint korrekt eredmény született.

2020. 09. 25. 8:54
null
Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aligha volt boldogabb ember csütörtökön este Budapesten Javi Martíneznél. A spanyol futballistáról már mindenki elkönyvelte, hogy az Athletic Bilbaóhoz szerződik, annyira, hogy a Szuperkupa-mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón maga Hansi Flick, a Bayern München vezetőedzője is csodálkozott, hogy számolhat vele. Úgy volt tehát, hogy a keretbe sem kerül be, ám mivel még a bajorok játékosa, eljöhetett, csereként állt be, és végül győztes gólt fejelt.

– Rendkívül dús érzelmekben a mai este – mondta a mérkőzés után. – Nem is igen találok szavakat arra, hogy pontosan kifejezzem, mit érzek most. Éppen ezért ebben a pillanatban nem is foglalkozom a jövőmmel, szeretném kiélvezni ezeket a perceket, és majd a következő hetekben kiderül, hol folytatom a pályafutásomat. Ha az edző a következő meccsre is benevez, én ott leszek. Mindig is száz százalékot akartam adni a Bayernért, és ezt ma is megmutattam. Ha csak tíz vagy tizenöt percet kapok, akkor is mindig segíteni akarom a csapatot, amit ma ezzel a góllal meg is tettem. Tényleg nagyon boldog vagyok, másodszor nyertem meg ezt a kupát, és a 2013-as meccsen is eredményes voltam, szóval ez tényleg egy csodálatos este.

Természetesen Hansi Flick sem tehette meg, hogy elmegy szó nélkül Javi Martínez mesébe illő győztes gólja mellett:

– Javi beállt, és megnyerte nekünk a meccset. Olykor a futball remek sztorikat ír, és ez egy csodálatos történet. Szerdán még azt mondták róla, hogy már Bilbaóban van, csütörtökön viszont itt fejelt gólt. Egyébként negyedórára volt szükségünk, hogy felvegyük a ritmust, nagyon jó volt látni, ahogy a játékosaim a fájdalomküszöböt is átlépték a győzelem érdekében. A három cserémmel tudatosan vártam a hosszabbításig, új lendületet adtak a beálló labdarúgók. Manuel pedig ismét bizonyította, hogy ő a világ legjobb kapusa, szenzációsan védett.

A Bayern München játékosai ünnepelnek
Fotó: MTI/Illyés Tibor

A Sevilla vezetőedzője, Julen Lopetegui csalódottan értékelte a találkozót a meccset követő sajtótájékoztatón.

– Kikapni sohasem jó, különösen egy ilyen rangos trófeáért zajló döntőben és úgy, hogy volt esélyünk nyerni – kesergett. – Szenvednünk kellett, de megdolgoztattuk a Bayernt, amely akkor nyerte meg a meccset, amikor az már nem látszott valószínűnek. Mindössze tizenkét napnyi edzés után sikerült végig Európa legjobb csapatának a nyakában lihegni, és ez nagyon elismerésre méltó. Többször közel jártunk a második gólunkhoz, de a káprázatosan védő Manuel Neuer meghiúsította a terveinket. Sajnos a trófea nélkül megyünk haza, de büszkék lehetünk arra, amit a meccsen tettünk.

A Sevilla játékosai, miután 2-1-es vereséget szenvedtek a Bayern Münchentől
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Jesus Navas röviden nyilatkozott, szerinte a nézők egyenlő erők küzdelmét láthatták, és nagyon sajnálja, hogy a győzelemhez szükséges gólt a Bayern München szerezte meg. Ivan Rakitić a nyáron tért vissza Sevillába a Barcelonától, és a szurkolók nagyon jól fogadták. A horvát labdarúgó így értékelte a mérkőzést:

– Korrekt eredmény született. Akadtak lehetőségeink a gólszerzésre, két igen nagy helyzetünknél is újra bebizonyosodott, hogy a Bayernnek mennyire fontos tagja Manuel Neuer. A vereség ellenére büszkék lehetünk az elvégzett munkára, a teljesítményünkre. A Bayern München nagyon erős csapat, ezt most is megmutatta, de a Sevilla is az, akár mi is nyerhettünk volna. Ennek ellenére ismétlem, korrektnek tartom az eredményt. A magam részéről szeretnék visszarázódni a sevillai közösségbe, büszkén öltöm magamra ennek a klubnak a mezét, és már most látom, hogy szép jövő előtt áll ez a csapat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.