Kijár a tisztelet az ellenfélnek

Torinóban olyannyira tisztelik az Ajaxot — vagy mondjuk azt, tartanak tőle —, hogy a Serie A-ban a bajnoki cím bebiztosításáról is lemondtak, a Juventus B csapata szombaton még a scudettóhoz szükséges egy pontot sem tudta elhozni a SPAL otthonából. Ám ez most mit sem számít, csak a BL-negyeddöntő mai visszavágója van a fókuszban. S a Barcelona is látványosan rápihent a Manchester United elleni találkozóra.

2019. 04. 16. 18:15
Champions League Quarter Final First Leg - Ajax Amsterdam v Juventus
A torinói Douglas Costa (jobbra) kapufát lőtt Amszterdamban Fotó: REUTERS/Piroschka Van De Wouw
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csak idő kérdése, hogy a Juventus sorrendben nyolcadik bajnoki címe matematikailag is biztossá váljon, és a Zebrák már a múlt hét végén ünnepelhettek volna, ha a 32. fordulóban nem szenvedik el a második vereségüket. Ám a sérüléssel bajlódó Chiellini, ­Douglas Costa és Emre Can mellett Ronaldo, Mandzukic, Matuidi, Pjanic és Rugani sem volt a SPAL elleni mérkőzés keretében, ­Szczesny, Bonucci és Alex ­Sandro végig a kispadon ült, a Juve-fakó pedig 2-1-re alulmaradt.

Tegnap a saját honlapján hozta nyilvánosságra a torinói klub, hogy Mandzukic és Chiellini kénytelen kihagyni az Ajax elleni visszavágót. „Az Ajaxnak nem számít, hogy otthon kell pályára lépnie vagy idegenben, mindig ugyanúgy játszik, és nagyszerű csapat, amelyet tisztelnünk kell” – szögezte le Massimiliano Allegri, a Juventus vezetőedzője, akiben mély nyomokat hagyhatott, hogy a hollandok a nyolcaddöntőben idegenben 4-1-re verték a Real Madridot.

S bizony egy hete az 1-1-re végződött amszterdami meccsen az olaszokat is többször hosszú percekre a kapujukhoz szögezték. A fiatal, lendületes hollandok a hét végén nem spóroltak az erejükkel, a bajnokságban 6-2-re ütötték ki az Excelsiort, és Erik ten Hag az alapemberei közül csak a korosabb Schönét pihentette. Ám az aggodalomra adhat okot, hogy Frenkie de Jongnak meghúzódott a combhajlító izma, Tagliafico pedig eltiltás miatt biztosan nem léphet ma pályára.

A torinói Douglas Costa (jobbra) kapufát lőtt Amszterdamban
Fotó: REUTERS/Piroschka Van De Wouw

A Barcelona az Old Traffordon aratott 1-0-s sikerét követően fogadja a Manchester Unitedet, de a katalánok is tisztelik az ellenfelüket, a Juvéhoz hasonlóan ők sem vetették be legjobbjaikat a Huesca elleni bajnokin (­0-0). Az MU a nyolcaddöntőben hatalmas bravúrt hajtott végre azzal, hogy a PSG elleni ­2-0-s hazai vereség után idegenben ­3-1-re nyert, azonban a Barca 2013 szeptembere óta 30 mérkőzésen nem kapott ki hazai pályán a BL-ben – ez rekord –, a mérlege 27 győzelem és 3 döntetlen. Így a mancheste­riek most még nagyobb kihívás előtt állnak, mint Párizsban.

BL-negyeddöntő, visszavágók, mai műsor: Barcelona–Manchester United 21.00 (tv: M4 Sport), Juventus–Ajax ­Amsterdam 21.00 (tv: Spíler 2).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.