Nem drámai, de azért kellemetlen pólós vereség

A magyar férfi vízilabda-válogatott a nyitómeccsén 10-9-re kikapott Görögországtól az A csoportban.

2021. 07. 25. 5:36
null
Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jól kezdődött a meccs, aztán váratlanul szorosra fordult. A magyar válogatott a második negyed közepén 5-2-re vezetett, a nagy szünetre egyenlítettek a görögök 6-6-ra, sőt összességében zsinórban négy gólt szerezve fordítottak 8-6-ra. Innen kellett a mieinknek visszakapaszkodni. Sikerült egyenlíteni 8-8-ra, de a hajrá már végig szoros volt, s 9-8-ra, majd 10-9-re is a görögök vezettek.

Ezután már nem is változott az eredmény, itt is, ott is kimaradtak az emberelőnyök. 10-9-es vereség lett tehát a vége.

Nincs pánik, a csoportból a magyar válogatott mindenképpen továbbjut, hiszen Japán és a Dél-afrikai Köztársaság kilóg az A jelű hatosból. Lényegében az is mindegy, hogy Olaszország, Görögország, az Egyesült Államok és Magyarország között mi a sorrend, hiszen a B csoportból várhatón Szerbia, Horvátország, Montenegró és Spanyolország lép tovább. Tessék választani…

Ettől persze jó lett volna egy önbizalomnövelő győzelem. Majd két nap múlva Japán ellen…

Fotó: Mirkó István

A mérkőzés után a játékosokkal együtt Märcz Tamás úgy vélekedett, hogy az emberelőnyük kihasználása döntött.

Märcz Tamás: Jól indult a mérkőzés, fel volt pörögve a csapat, 5-2-nél még el is puskáztunk jó néhány helyzetet. A görögök egyértelműen jobban használták ki az emberelőnyös helyzeteket, mi pedig naggyá tettük a kapusukat.

Manhercz Krisztián: A görögök a tíz góljukból nyolcat vagy kilencet fórból lőttek, ezen a téren nekünk fejlődni kell. Hosszú még az olimpia, most legalább megtapasztaltuk a hangulatot és a közeget – nyilatkozott M.

Nem ideális egy ilyen kezdés, de a célunk változatlan. Először tovább kell jutni a csoportból és a negyeddöntőre kell a legjobb formánkat élesíteni. Az, hogy az ellenfél sok fórt kapott, az egyéni hibáknak tulajdonítható.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.