Egy csapatunk elesett, csak megnehezítettük a norvégok dolgát + videó

Remekül helytállt, többször vezetett is, de a végjátékot nem bírta a magyar női kézilabda-válogatott a Norvégia elleni olimpiai negyeddöntőben. A 26-22-es vereséggel a csapat búcsúzott, de megmutatta, hogy van tartása. A magyar válogatott összességében a hetedik helyen zárja a tornát.

2021. 08. 04. 7:38
null
Fotó: Mirkó István Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A negyeddöntők közül másodikként megrendezett Magyarország–Norvégia találkozó előtt játszották az Oroszország–Montenegró meccset. Az oroszok, ha nem is fölényesen, de meggyőzően nyertek 32-26-ra. Az összecsapás után megkérdezték Alekszej Alekszejevet, az oroszok szövetségi kapitányát, mire számít az elődöntőben. Alekszejev hosszasan méltatta a norvég válogatottat, a magyarról szót sem említve, mintha a skandinávok már továbbjutottak volna. Kár, hogy nem hallották ezt a magyar lányok, ennél erősebb motiváció aligha kell.

A magyar–norvég meccs úgy kezdődött, hogy rácáfolhatunk Alekszejev mesterre. A mieink szenzációsan játszottak, Zácsik Szandra bemutatkozásképpen a szaggatottról eresztett meg hatalmas bombát, majd Lukács góljával már 2-0-ra vezettünk, aztán 6-3-ra is. Ismerjük persze a norvégokat, nem lehet őket ennyivel, sőt sehogy megtörni, a következő tíz percben mi egyetlen gólt sem dobtunk, a skandinávok viszont hetet is, s 10-6-ra fordítottak.

Klujber is megsérült

További csapásként feltűnt, hogy Klujber az első félidő második felében már támadásban sem volt pályán. Utóbb kiderült, rásérült a különben is sajgó bal vállára, s nem tudta folytatni a játékot. Kovacsics és Szucsánszki után a harmadik kulcsjátékos dőlt ki.

Láttunk már elég olyan magyar–norvég meccset, amikor egy ilyen periódus el is döntötte a találkozót. De nem most! Zácsik megállíthatatlan volt, s Tomori is felzárkózott mellé, a rutinos harcos négy gólt vágott az első félidőben. A játékrész hajrájában, tíz másodperccel a dudaszó előtt, egygólos hátrányban Lukács dobhatott ziccert, kimaradt, a norvégoknak néhány másodperc is elég volt, hogy betaláljanak. Döntetlen helyett mínusz kettő, kár érte. 12-10-es hátrányban vonultunk szünetre.

Fotó: Mirkó István

A második félidőben Zácsik is meglőtte a negyedik gólját, ezzel utolértük a norvégokat (12-12). Két harmincon felüli klasszis tartotta a lelket a csapatban. A túloldalon nem villogtak a jól ismert norvég sztárok, egyedül Brattsettel bírtak nehezen a mieink. Nem tudtak ellépni a norvégok, sőt Bordás találatával két góllal vezettünk (18-16).

Döntetlenről (19-19) kezdődött az utolsó negyedóra. Majd az utolsó tíz perc is. Az ég tudja, kikből verbuválódott, de felzúgott a magyar tábor: Hajrá, magyarok!

 

 

A végén Lunde döntött

Ha már hajrá, az utolsó percekre Janurik helyett visszaállt a kapuba Bíró. Mínusz egynél a játékvezetők – a Bonaventura testvérek különben is a barátaink – megkönyörültek Zácsiknak egy szabálytalan védekezésnél, de Sanna Sölberg góljával így is kettőre hízott a különbség. A norvég szélsők feljavultak, Katrine Lunde pedig 41 évesen elképesztően védett, sehogy sem bírtak vele a mieink.

Elek Gábor időt kért, de a következő támadásnál Schatzl nem tudta bepréselni a rövid felsőbe a labdát, ami után Resitad háromra növelte a norvég előnyt (24-21). A végjátékot sajnos Lunde vezérletével jobban bírták a norvégok, s végül 26-22 re nyerték meg a negyeddöntőt.

Csak megnehezítettük a norvégok dolgát. Alekszejevnek sajnos igaza lett. Oroszország–Norvégia az egyik elődöntő párosítása.

Női kézilabdatorna, negyeddöntő:

Norvégia–Magyarország 26-22 (12-10)

Gólszerzők: Brattsett 7, Reistad 4, Oftedal 3, Mörk 3, Jacobsen 3, Kristiansen 2, Herrem 2, Skogrand 1, Solberg 1, illetve Szöllősi-Zácsik 5, Tomori 4, Bordás 4, Kisfaludy 2, Vámos 2, Schatzl 2, Klujber 1, Háfra 1, Lukács 1

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.