Kovacsics Anikó számára véget ért az olimpia

A magyar női válogatott hétfői tokiói edzésén megsérült Kovacsics Anikó, az együttes csapatkapitánya, így ő már nem léphet pályára az olimpián. A 15 fős keretbe a helyére Helembai Fannyt nevezi be a magyar együttes.

Magyar Nemzet
2021. 07. 26. 15:50
null
Kovacsics Anikó kiesése érzékeny veszteség Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A hétfő délelőtti edzés alatt Kovacsics Anikó korábban sérült válla kificamodott. A vizsgálatot követően helyretettem a sérült ízületet, de Anikónak sajnos véget ért az olimpia, további vizsgálatok várnak rá, ezek ismeretében dől majd el a további kezelés – mondta Dr. Lohner Balázs, a női kézilabda-válogatott csapatorvosa.

Kovacsics Anikó (balra) élete első olimpiája egy meccsig tartott
Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi

– Nehéz szavakba önteni, hogy szakmai és emberi szempontból mekkora veszteség a csapatnak, hogy Anikó nem tudja folytatni az olimpiát – nyilatkozta Elek Gábor szövetségi kapitány. – Nem egyszerű a helyzetünk, de természetesen mennünk kell tovább, készülünk a brazilok ellen, hiszen nagyon kevés idő áll rendelkezésre a meccsig. Anikónak jobbulást, gyógyulást kívánunk!

A magyar válogatott kedden, magyar idő szerint hajnali 4 órakor lép pályára Brazília ellen. Helembai Fanny becserélésével kapcsolatban a magyar csapat, illetve a Magyar Olimpiai Bizottság benyújtotta a csere kérelmet a megfelelő orvosi dokumentációval együtt, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság visszaigazolását követően kerülhet be a játékos a 15 fős keretbe, és költözhet be az olimpiai faluba. A brazilok elleni találkozóra a szabályok szerint 14 játékos nevezhető be.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.