Közbeszólt a járvány: elmaradt a Győr–Békéscsaba bajnoki mérkőzés

Egyik játékosa koronavírus-gyanús tüneteket produkált, így a Békéscsaba nem tudott kiállni a Győr elleni női kézilabda-mérkőzésre. A találkozó elmaradt, a győzelemért járó két pontot a Győr kapja meg.

Magyar Nemzet
2020. 09. 08. 19:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Benne volt a levegőben, hogy előbb-utóbb közbeszól a koronavírus, és ennek beláthatatlan következményei lehetnek. Ma este a BL-győztes Győr és a Békéscsaba mérkőzése előtt megtörtént a baj.

Először csak azt jelentették be az Audi Arénában, hogy technikai okok miatt csúszik a meccs kezdése, majd Szabó Tamás, a győri klub kommunikációs és nemzetközi igazgatója kiállt a közönség elé, és bejelentette, miért nincsenek még a pályán a csapatok. Az egyik békéscsabai játékos koronavírusra utaló tüneteket mutatott, ezért tesztelték, az eredményre még várni kell.

A szurkolók sportélmény nélkül maradtak
Fotó: Krizsán Csaba/MTI

A Magyar Kézilabda-szövetség szabályzata értelmében ilyenkor a fertőzött játékos csapatának 75 perce van arra, hogy negatív eredményt mutasson be. Ha ez nem történik meg, akkor nyilatkozniuk kell arról, hogy nem tudnak kiállni a mérkőzésre. Ha ez a forgatókönyv valósul meg, akkor a győriek 10-0-s gólkülönbséggel kapják a győzelemért járó két pontot. És ez így is történt, a csabaiak már a bemelegítésre sem jöttek ki. Szabó Tamás bejelentette, hogy nem tud kiállni a Békéscsaba a mai mérkőzésre.

A mai nap nem csak itthon, Montenegróban is hallatott magáról a járvány. A Buducsnoszt Podgorica női kézilabdacsapatánál 11 játékos fertőződött meg. A kézilabdázók gyógyulása akár egy hónapig is eltarthat.

Kérdéses ezek után a hét végére tervezett női Bajnokok Ligája-csoportkör első fordulójának zavartalan lebonyolítása: a Ferencváros itthon fogadja a 2019-es döntős Rosztov Dont, a Győr Moszkvában, a CSZKA otthonában kezdi meg a sorozatot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.