Kubatov Gábor sztárigazolást ígér a fradistáknak

Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke hosszú interjút adott az Üllői út 129 portálnak. Olyan játékos szerződtetését helyezte kilátásba, akire „korábban gondolni sem mertünk volna”. Beszélt továbbá arról, hogy a következő nemzetközi kupaidényben külön szakember fogja elemezni a klubnál a játékvezetők stílusát. Szóba került a magyar játékosok helyzete és a a Paintsil-ügy feltárása.

Magyar Nemzet
Forrás: Üllői út 129.2020. 07. 12. 16:04
null
Igor Haratyin és a Fradi az előző körben sikerrel vette az akadályt a Ludogorec ellen Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kubatov Gábor az Üllői129.hu-nak adott interjú elején kiemelte, nagy büszkeséget jelent, hogy az FTC négy csapata is indulhat a Bajnokok Ligájában (illetve futballban a BL selejezőjében): a férfi és a női labdarúgóktól a főtábla elérését, a női kézilabdázóktól a Final Fourba jutás, a vízilabdázóktól a címvédés lenne nagy eredmény.

A bajnoki címüket megvédő férfi futballistákra visszatérve elmondta, a nemzetközi szerepléssel szélesedtek a lehetőségeik. „Bár még az elején tartunk, de hadd áruljam el, egy olyan csapat kapitányával is tárgyalunk, amelyre korábban gondolni sem mertünk volna. Képzeljük el az érzést, amikor ez a csapatkapitány azt mondja, hogy a Ferencváros egy jó hely, szívesen játszana inkább nálunk. Remek stadionja van egy gyönyörű városban, kiváló edzőközponttal és a munka is előremutató. Ezt mi nyilván tudjuk, érezzük, de az, hogy mások is így látják, na, az már valami. Azt gondolom, hihetetlenül sokat fejlődtünk, sokat léptünk előre az elmúlt tíz évben.”

A bírókat is elemzik a Fradinál

Az FTC elnöke büszkén tervezi a jövőt
Fotó: Kurucz Árpád

Az edzői stábot is fejleszteni akarja a Fradi, erről így beszélt Kubatov Gábor: „A következő nemzetközi kupaszezonra például szerződtetünk egy szakembert, aki elemzi majd a játékvezetők stílusát, hogy mi alapján és hogyan hoz az adott bíró döntéseket, milyen jellemzői vannak, hagyja-e a kemény játékot, mi az, amit nem tolerál. Nem biztos, hogy ez segíteni fog, de ha egy kicsit is hozzátesz, már megérte. Néha a siker egészen apró dolgokon múlik.”

Kubatov egy kulisszatitkot is elárult, miszerint Ihor Haratin előre megálmodott variációból fejelt gólt Bulgáriában a Ludogorecnek: „Életemben először akkor voltam bent taktikai értekezleten, mert Szergej behívott, ragaszkodott hozzá, hogy legyek ott, gondolta, talán ez erőt ad a többieknek. Ott álltam a sarokban, csendben, meghúzódva, és akkor Szergej bemondta előre, hogy így fogunk gólt fejelni. Fel volt rajzolva egy papírlapra a szögletszituáció.”

Paintsil ügyében a FIFA is vizsgálódott

A játékoskerettel kapcsolatban hozzátette, előny, hogy eltörölték a „magyarszabályt”, mert bár szeretné, ha minél több magyar játékos alkotná a csapatot, nagyon nehéz megfelelő hazai labdarúgót találni és szerződtetni. „Nem mindenki képes elviselni azt a terhet, amit a Fradi jelent: Ugrai Rolandot Miskolcon és a Honvédban is sokszor jó volt nézni, Radó pedig gólkirály lett, miközben nálunk egyikük sem találta meg igazán a helyét – folytatta Kubatov. – A Fradi egy másik kategória, óriási súly a csapatunk mezének viselése, akad, akire ez jótékony hatással van, és akad, akire sajnos nem. Törekszünk arra, hogy minél többen, legalább a csapat fele magyar legyen, de nem tudom, hogyan fog ez sikerülni.”

Kubatov beszélt a Paintsil-ügyről, hogy milyen kacifántosan hagyta el a ghánai játékos a Fradit, s ment a belga Genkhez. Az ügy kivizsgálása során a FIFA korrupció miatt a ghánai szövetséget szankcionálta. A játékos ügynökéről kiderült, fantomcéget vezet, már nem tud dolgozni ezen a pályán, a rendőrség pedig antropológus igazságügyi szakértőt is felkért, aki megállapította, hogy Paintsil nem 18, hanem legalább 23 éves.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.