Látványos feltámadással az elődöntőben

Ch. Gáll András
2019. 07. 23. 10:13
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újra és újra megfogadom, hogy női vízilabdában nem engedek a kísértésnek, és bizonyos eredmények hatására nem is kezdek el lelkendezni meg nem is vágok eret magamon. A hölgyek ugyanis annyira szeszélyesek, mint Bíró Attila szövetségi kapitány tanítványai, akik hiába kaptak ki igen csúnyán 17-12-re az oroszoktól a csoportban a kvangdzsui világbajnokságon, utána szombaton 17-6-tal átgázoltak Új-Zélandon, majd hétfőn szívszaggatóan szigorú meccsen 7-6-ra legyűrték az olaszokat, és ott vannak az elődöntőben, ahol szerdán magyar idő szerint 11.30-tól Spanyolországgal csapnak össze. Valószínűleg az olimpiai részvétel a tét, amennyiben az Egyesült Államok – a papírformának megfelelően – megnyeri a világbajnokságot. És a minket korábban megalázó oroszok már a „fasorban” sincsenek, mert a másik negyeddöntőben 9-7-re kikaptak Ausztráliától, ahogy az Európa-bajnok hollandok és az Eb-döntős görögök is búcsúztak.

A magyar–olasz csata – amelyet tavaly az Eb-n, szintén a negyeddöntőben ugyancsak mi nyertünk – remekül indult: Vályi Vanda – 19 éves üdvöskénk – a második perc végén remek lövéssel megszerezte a vezetést. Mi több, Leimeter Dóra balkezes bombával 2-0-ra alakította az állást! Avegno szépített, de Keszthelyi pazar pattintott lövéssel válaszolt, 3-1, rá sem lehetett ismerni válogatottunkra! Ettől kezdve egyszer sem vezettek az olaszok, csupán az egyenlítésre futotta az erejükből, de a végén 6-6 után a balkezes Leimeter Dóra belőtte önmaga második gólját, egyben a győztes találatot, és már ünnepelhettünk is.

Gurisatti Gréta (labdával) két gólt is dobott
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A hollandok ellen 12-8-ra győztes spanyolok ellen nem mi vagyunk az esélyesek – ahogy azt Bíró Attila is hangsúlyozta –, de jó védekezéssel, nagy akarással bármi elképzelhető. – Nekünk jól jött a második hely a csoportunkban és a köztes edzésnek nevezhető, új-zélandiak elleni nyolcaddöntő, mert ritmusban maradtunk. Egyáltalán nem estem pánikba az oroszoktól elszenvedett 12-17 után, ugyanúgy megmaradt az önbizalmunk. A mai meccs iszonyatos taktikai csata volt. Egy győzelemre vagyunk az olimpiától – összegzett Bíró.

Női vízilabda negyeddöntő: Magyarország–Olaszország 7-6 (4-2, 1-2, 1-1, 1-1). Góldobóink: Leimeter és Gurisatti 2-2, Szilágyi, Keszthelyi, Vályi 1-1.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.