Lyon szurkol a Chelsea-nek

A Ligue 1-ben két fordulóval a zárás előtt a PSG és Lille mögött a Lyon áll a harmadik helyen, így a Chelsea-nek hirtelen nagyon sok szurkolója lett Lyonban.

Magyar Nemzet
2019. 05. 14. 12:24
Europa League Semi Final Second Leg - Valencia v Arsenal
Az Arsenalnak Európa-ligát kellene nyernie a BL-ért Fotó: Andrew Boyers Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnap a Premier League zárófordulójában bizonyára megijedtek a Manchester City szurkolói, hogy csapatuk a Brighton elleni idegenbeli találkozó 27. percében hátrányba került. Ám csak egy percig tartott a riadalom, mert Agüero azonnal egyenlített, s a City végül 4-1-re győzött, így egy pont előnnyel megnyerte a bajnokságot.

Az Arsenalnak Európa-ligát kellene nyernie a BL-ért
Fotó: Reuters

A BL következő kiírásában Pep Guardiola együttese mellett ugyancsak főtáblás lesz a második Liverpool, a harmadik Chelsea és a negyedik Tottenham, de még az ötödik Arsenal is, amennyiben az Európa-liga május 29-i döntőjében legyűri a Chelsea-t.

Ha az Ágyúsok veszítenek, akkor csak a második számú európai kupasorozat csoportkörébe szállnak be, a BL főtáblájára pedig a francia bajnokság bronzérmese lép előre, amelyet egyelőre a kvalifikáció harmadik körébe soroltak be.

A Ligue 1-ben két fordulóval a zárás előtt a PSG és Lille mögött a Lyon áll a harmadik helyen, így a Chelsea-nek hirtelen nagyon sok szurkolója lett Lyonban.

Érdekesség, hogy akár az az eset is előfordulhatott volna, hogy jövőre hat angol csapat kezd a Bajnokok Ligája főtábláján. Ez akkor állt volna elő, ha olyan angol együttes nyeri meg az idei BL-t is, amely hazája bajnokságában nem végez az első négyben. A két finalista közül utóbbi veszély a Liverpoolt nem fenyegette, a Tottenhamet azonban igen.

Spanyolországban kikapott a Real Madrid 3-1-re a Real Socie­dad vendégeként, a Barcelona 2-0-ra verte a Getafét. Az élcsoport: 1. Barcelona 86 pont, 2. Atlético Madrid 75, 3. Real Madrid 68

A Serie A vasárnap esti rangadóján az AS Roma 2-0-ra legyőzte a már bajnok Juventust. Az élcsoport: 1. Juventus 89 pont, 2. Napoli 76, 3. Atalanta 65

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.