Maradona örök, de Messiék nem tudtak szépen búcsúzni tőle

Először lépett pályára az argentin labdarúgó-válogatott Diego Maradona tavaly novemberi halála óta, és a játékosok a legenda arcképét ábrázoló mezt viseltek. Lionel Messi gólt lőtt, de a meccs után csak sajnálkozni tudott, mivel a Chile elleni 1-1 nem az az eredmény, amellyel búcsúzni szerettek volna minden idők egyik legjobb futballistájától.

Magyar Nemzet
2021. 06. 04. 10:42
World Cup 2022 South American Qualifiers - Argentina v Ecuador
Soccer Football - World Cup 2022 South American Qualifiers - Argentina v Ecuador - Estadio La Bombonera, Buenos Aires, Argentina - October 8, 2020 Argentina's Lionel Messi celebrates scoring their first goal REUTERS/Agustin Marcarian - HP1EGA902E8PP Fotó: Agustin Marcarian
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2022-es világbajnokság dél-amerikai selejtezőjében Argentína toronymagas esélyesnek számított hazai pályán Chile ellen, de a meccs előtt a hazaiak nem ezzel foglalkoztak, hanem azzal, hogy Diego Maradona tavaly november 25-i halála óta először lépett pályára a válogatott, amely szép búcsúra készült. Nem jött össze, a Chile elleni 1-1 legalábbis semmiképpen sem számít jó eredménynek.

Ettől függetlenül természetesen mindent megadtak, ami a tiszteletnyilvánításhoz kellett. A meccs előtt felavatták Maradona szobrát, az argentin játékosok mezén pedig rajta volt az 1986-os vb-győzelem hősének arcképe, amely alatt a születési évszáma (1960) és a végtelen jele volt olvasható, jelezve, hogy a legenda emlékét sose feledik.

– Nagyon különleges meccs volt, mert először játszottunk Diego nélkül – nyilatkozta az argentinok jelenlegi legnagyobb sztárja, Lionel Messi. – Mind tudjuk, milyen sokat jelentett neki a válogatott. Amikor nem volt kint a stadionban, akkor is mindig éreztük a jelenlétét. Szerettük volna győzelemmel adózni Diego emlékének, minden problémát magunk mögött hagyva és mindent megtéve a válogatottért, mint mindig.

– Régóta nem futballoztunk együtt, nem könnyű összerázódni ilyen kevés idő alatt – folytatta Messi. – Ott folytattuk, ahol abbahagytuk, időnként egész jól ment a játék. Nyomást helyeztünk az ellenfélre, jól támadtunk vissza, lényegében helyzetük sem volt. De Chile ellen mindig nehéz dolga van az embernek.

Messi a 23. percben tizenegyesből szerzett vezetést Argentínának, de negyedórával később Alexis Sánchez egyenlített, és 1-1- maradt az eredmény. A Barcelona sztárja sokat próbálkozott, a legtöbb párharcba ment bele a meccsen (17), a legtöbbször lőtt kapura (5) és a legtöbb helyzetet teremtette (2). A hajrában a kapufát is eltalálta, de nem jött össze a második gólja, amely a győzelmet és Maradona szép elbúcsúztatását jelentette volna.

Argentína öt meccs után veretlenül a második helyen áll Brazília mögött a vb-selejtezőkön, Chile hetedik a tízcsapatos mezőnyben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.