Märcz Tamás: Reális esélyünk van éremért játszani a férfi vízilabda világliga szuperdöntőn

Märcz Tamás szövetségi kapitány kihirdette a férfi vízilabda világliga jövő heti, belgrádi szuperdöntőjére utazó 15 fős keretét.

Forrás: MTI2019. 06. 13. 20:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szombaton Bajnokok Ligáját nyert Ferencváros játékosai – összesen tízen – a csütörtök reggeli edzésen csatlakoztak a felkészülést már korábban megkezdőkhöz, közülük hárman – Gór-Nagy Miklós, Kállay Márk és Német Toni – utaznak Szerbiába.

„Szakmailag különösebben nem szeretném indokolni a csapatkijelölést, maradjunk annyiban, hogy mindenkinek megvan a maga feladata erre a nyárra és mindenkinek lesz lehetősége bizonyítani, hogy kire mennyire lehet számítani a jövőben” – nyilatkozta a magyar szövetség honlapjának Märcz Tamás.

A szövetségi kapitány kiemelte, a világliga szuperdöntőjében hat kemény meccs vár csapatára, és elsőként arra kíváncsi, hogy az elkövetkezendő négy napban a tornára készülő 15 játékos miként formálódik majd csapattá, később pedig arra, miként teljesít az erős ellenfelekkel szemben.

„Úgy gondolom, hogy reális esélye van a csapatnak a négy közé kerülni, így éremért játszani, de nem szeretnék ennyire előre szaladni, mert mindig a következő feladat a fontos, lépésről lépésre haladunk” – tette hozzá a szakember.

Elmondta, a most kimaradók – összesen 12 pólós – Németh Zsolt, Mátéfalvy Csaba és Zala György irányításával itthon készülnek a további feladatokra. A válogatott hétfőn utazik Belgrádba, ahol kedden Kanada ellen kezdi meg szereplését.

A világliga nyolccsapatos szuperdöntőjének győztese kvótát szerez a jövő nyári tokiói olimpiára.

A magyarok az észak-amerikaiakon kívül Japánnal és Spanyolországgal találkoznak a csoportkörben. A másik négyesben Ausztrália, Horvátország, Kazahsztán és Szerbia szerepel.

A magyar válogatott kerete:

kapusok: Bisztritsányi Dávid (UVSE), Kardos Gergely (Szolnok)

mezőnyjátékosok: Bátori Bence (Szolnok), Bedő Krisztián (Miskolc), Dőry Farkas (Debrecen), Erdélyi Balázs (OSC), Gór-Nagy Miklós (FTC), Gyárfás Tamás (Eger), Jansik Dávid (Szolnok), Kállay Márk (FTC), Kovács Gergő (OSC), (Miskolc), Német Toni (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), Várnai Kristóf (BVSC)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.