Max Verstappen kezdett a leggyorsabban a vb nyitányán

Megkezdődött a Formula–1-es világbajnokság, és a Bahreini Nagydíj mindkét mai szabadedzésén Max Verstappen, a Red Bull holland pilótája volt a leggyorsabb.

Magyar Nemzet
2021. 03. 26. 18:05
VERSTAPPEN, Max
Szahír, 2021. március 26. Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzõje a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Szahíri Nagydíjának elsõ szabadedzésén a szahíri pályán 2021. március 26-án. A szezonnyitó bahreini futamot március 28-án rendezik. MTI/EPA/Valdrin Xhemaj Fotó: Valdrin Xhemaj Forrás: MTI/EPA/Valdrin Xhemaj
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szahíri pályán pénteken az első szabadedzésen volt a leggyorsabb a Red Bull-lal, megelőzve Valtteri Bottast (Mercedes), Lando Norrist (McLaren) és vb-címvédő, hétszeres világbajnok Lewis Hamiltont (Mercedes). A mezőny végén a Haas két újonc pilótája végzett, Mick Schumacher – a hétszeres vb-győztes 22 éves fia – 19. lett, csak csapattársát, Nyikita Mazepint tudta megelőzni. A második, már villanyfényben rendezett, jobb időket hozó tréningen Verstappen, Lando Norris (McLaren), Hamilton volt az első három sorrendje. Meglepetés, hogy a negyedik helyre Carlos Sainz jött be a tavaly szenvedő Ferrarival, a spanyol pilóta új fiú a maranellóiaknál, a piros autóval Charles Leclerc pedig csak a 12. időt autózta.

Érdekesség, hogy az Aston Martinnal Lance Stroll a nyolcadik, Sebastian Vettel csak a 14. helyen végzett. A négyszeres világbajnok német mögött a Formula–1-be két év után visszatért kétszeres vb-1. Fernando Alonso (Alpine) lett a 15., és ő is kikapott csapattársától, Esteban Ocon négy hellyel megelőzte. Mick Schumacher ezúttal a williamses Nicholas Latifit is lehagyva a 18. helyen zárt.

A második szabadedzés végeredménye:

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.