Mélygarázsba zárták az atlétikai Eb-re érkezett versenyzőinket

Csütörtökön a lengyelországi Torunban megkezdődik a fedett pályás atlétikai Európa-bajnokság, amelyre már kedden este befutott a magyar válogatott.

Magyar Nemzet
Forrás: Magyar Atlétikai Szövetség2021. 03. 03. 16:20
null
Torun Forrás: Instagram/magyaratletika
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az utazás nagyon szuper volt, gyorsan és épségben megérkeztünk Lengyelországba. A személyzet kedves volt velünk, csak mi voltunk a repülőn. Mivel a bydgoszczi reptéren sem volt rajtunk kívül senki, ezért a csomagjainkat is szinte azonnal megkaptuk. Innen az utunk egy tesztelésre vezetett, ami az eredmények kiértékelése miatt három órán át elhúzódott, így ennyit kellett várnunk rá. De mindenki negatív lett, szóval, ha emiatt picit később is, mint a tervezett, de este fél tíz körül megérkeztünk a szállásra. Tíz-tizenöt percre lakunk a pályától, szóval helyileg jó helyen vagyunk – mondta el Kámán Bálint, a Magyar Atlétikai Szövetség sportszakmai igazgatója a szövetség honlapján.

A landolás után még vidám volt a társaság
Fotó: Instagram/magyaratletika

világbajnoki bronzérmes gátfutónk azért némi kellemetlenségről is beszámolt:

– Kényelmesen indult az utunk, saját repülővel, jó hangulatban, majd következett egy egyórás buszút. Eddig minden rendben volt, csak utána jött egy kis hidegzuhany. Elég sokat várattak bennünket a szervezők, először a buszon, majd a tesztelés után egy mélygarázsban. Ez nem volt kényelmes, de próbáltunk pozitívak maradni. A jelenlegi nehéz helyzetben nyilván elfogadjuk, hogy ezeket a körülményeket kaptuk. Van néhány kellemetlenség a szervezésben, de próbáljuk pozitívan átvészelni a helyzetet – mondta Baji Balázs.

– Eddig kipihentük az utazás fáradalmait, valamint a szerda délelőtt során megkaptuk az akkreditációnkat és a rajtszámunkat, emellett az újoncok is fel lettek köszöntve, szóval próbál összerázódni a csapat. Alapvetően minden gondot leszámítva boldogok vagyunk, hogy itt lehetünk és versenyezhetünk – tette hozzá Baji, utalva arra, hogy a koronavírus által nehezített hétköznapokban tényleg nem egyszerű egy ilyen világeseményt megrendezni.

– Még soha nem jártam Lengyelországban, ez az első alkalom – árulta el az ötpróbában éremesélyes Krizsán Xénia. – Sajnos nem a legjobb szállást kaptuk, nagyon csúnyák a szobák. Elvileg az ukránok is itt szállnak majd meg, náluk azért van egy-két világsztár is a csapatban... Közeledik a pénteki verseny, és ha esélyeket nem is latolgattam még, próbálok a saját versenyemre koncentrálni – fogalmazott a versenyző.

Az Európa-bajnokságon rögtön az első versenynapon hat atlétánknak is szurkolhatunk a selejtezőkben, illetve az előfutamokban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.