Mr. VAR-ra mindig számíthat a Real Madrid

Sergio Ramos 11-es góljával 1-0-ra nyert a fővárosi csapat a spanyol labdarúgó bajnokság 34. fordulójában.

Ch. Gáll András
2020. 07. 05. 16:48
Athletic Bilbao vs. Real Madrid
epa08529137 Real Madrid's Sergio Ramos (top, R) celebrates with team mates after scoring the 1-0 lead during the Spanish LaLiga soccer match between Athletic Bilbao and Real Madrid at San Mames Stadium, in Bilbao, Basque Country, northern Spain, 05 July 2020. EPA/LUIS TEJIDO Fotó: LUIS TEJIDO Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mr. VAR-ra mindig számíthat a Real Madrid.

A videóbíró a San Mamésben is az éllovas segítségére sietett, amikor az Athletic Bilbao–Real Madrid mérkőzés 70. percében Marcelo és Dani García egyszerre ért oda egy labdára a baszkok tizenhatosán belül, mindketten elestek, a játék ment tovább, mert González González játékvezető nem látott okot a közbeavatkozásra. Már majdnem egy perc eltelt, amikor a bíró a szokásos téglalapot rajzolta a levegőbe, és akkor a Bilbao játékosai már tudták, hogy nekik annyi. Ha ugyanis a VAR lép működésbe, abból csakis a Real Madrid jöhet ki jól.

A vitatott eset:

Így is történt. González González a tizenegyespontra mutatott, és Unai Simón hiába ugrált roppant intenzíven a gólvonalon, Sergio Ramos a 72. percben bevarrta a labdát a jobb sarokba. Ezzel 1-0-ra nyert a Madrid, és most már csoda kellene ahhoz, hogy három év elteltével ne hódítsa vissza a bajnoki címet a Barcelonától.

Sergio Ramos gólja:

La Liga, 34. forduló: Athletic Bilbao–Real Madrid 0-1. Az élcsoport: 1. Real Madrid 77 pont, 2. Barcelona 70 (eggyel kevesebbet játszott), 3. Atlético Madrid 62, 4. Sevilla 57.

Dani García tényleg rálépett Marcelo lábára… Fotó: Realmadrid.com

Vasárnap később játsszák: Espanyol–Leganés, Osasuna–Getafe, Villarreal–Barcelona.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.