Negyedszerre is kettős Mercedes-siker

2019. 04. 29. 17:16
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még pénteken ijesztő balesettel indult Bakuban az Azerbajdzsáni Nagydíj, az első szabadedzésen az utcai pályán egy rosszul rögzített csatornafedél hatalmas pusztítást végzett George Russell (Williams) autójának alján, s másfél centin múlt, hogy nem csapódott be a pilótafülkébe! Az időmérőn aztán a csapat másik versenyzője, a veterán Robert Kubica a nyolcas kanyarban önerőből törte össze az autóját, majd ugyanitt állt bele a gumifalba Charles Leclerc is a Ferrarival. Ugyan a Mercedes három kettős győzelemmel indította az évet, a maranellóiak jó esélyekkel várhatták az Azeri Nagydíjat, általános volt a vélemény, hogy fekszik nekik a bakui pálya. A szabadedzéseken Leclerc volt a legjobb, de a futamon csak a nyolcadik helyről indulhatott az 51 körös versenyen. Sebastian Vettelnek pedig be kellett érnie a hármas rajtkockával Valtteri Bottas és mögött, mert hogy, hogy nem, megint a Mercedes pilótái keveredtek az élre.

A futam indítása után ott is maradtak, Leclerc pedig közepes keménységű gumikon megkezdte a felzárkózást, a 10. körben már a negyedik helyen haladt. Az élboly lágy gumikon rajtolt, ezek hamarabb „elfogytak”, s amikor Vettel és Bottas után a 14. körben Hamilton is a bokszba hajtott kerékcserére, Leclerc állt az első helyre. A 32. körig tartotta a pozícióját, ekkor Bottas megelőzte, a monacói pedig a gyorsabb, lágy gumikra váltott. Ám nem tudott visszakapaszkodni a dobogóra. Az utolsó két körben Hamilton utolérte Bottast, azonban nem bírt vele, a finn pilóta idei második futamgyőzelmét könyvelhette el, és az összetettben átvette a vezetést Hamiltontól.

S a Mercedes történelmet írt azzal, hogy a vb negyedik állomásán is kettős győzelmet aratott, korábban még egyetlen csapat sem kezdte így a világbajnokságot. Bakuban Vettel lett a harmadik, (Red Bull) a negyedik, Leclerc az ötödik, aki legalább a leggyorsabb körért járó egy pontot megkaparintotta. ám akárhogy is nézzük, a Ferrarinak megint csak a morzsák jutottak.

A világbajnokság állása, pilóták: 1. Bottas 87, 2. Hamilton 86, 3. Vettel 52, 4. Verstappen 51, 5. Leclerc 47, csapatok: 1. Mercedes 173, 2. Ferrari 99, 3. Red Bull 64.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.