Nem sikerült a Falcónak a visszavágás

A továbbjutás küszöbe – ezzel a téttel lépett pályára hétfőn a Falco a Bajnokok Ligája csoportkörének 12. fordulójában. A feladat nagy volt, hiszen az a tekintélyes Besiktas látogatott el Szombathelyre.

Magyar Nemzet
2020. 01. 22. 15:09
Bruinsma, Evan John; Benke Szilárd
Szombathely, 2019. január 12. Evan John Bruinsma, a szombathelyi (j) és Benke Szilárd, a szolnoki csapat játékosa a férfi kosárlabda NB I Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Szolnoki Olaj KK mérkőzésén a szombathelyi Arena Savaria sportkomplexumban 2019. január 12-én. MTI/Varga György Fotó: Varga György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A továbbjutás küszöbe – ezzel a téttel lépett pályára hétfőn a Falco a Bajnokok Ligája csoportkörének 12. fordulójában. A feladat nagy volt, hiszen az a tekintélyes Besiktas látogatott el Szombathelyre, amely a két csapat első mérkőzésén 74-49-cel küldte haza a magyar bajnokot. A csoportból az első négy lép tovább, és a találkozó kezdete előtt mindkettőjüknek 16 pontja volt, de a török együttes állt a negyedik helyen, a Falco győzelme a helycserét ígérte. A szombathelyiek ennek megfelelően remekül kezdtek, két perccel az első negyed vége előtt már 27-15-re vezettek, ám a törökök öt perc alatt 14-0-t értek el, és ettől kezdve folyamatosan ők játszottak egy-két pontos előnyben. A harmadik játékrészben a magyar csapat nemcsak jól tartotta magát, hanem elsősorban Juvonte Redick, Ron Curry és Benke Szilárd (képünkön) eredményes játékának köszönhetően 63-61-gyel vághatott neki a negyedik negyednek. Izgalmasan teltek a percek, a legutolsóban a Besiktas volt a pontosabb, és 83-79-re megnyerte a mérkőzést. A Falcónak maradt még esélye, de nincs a kezében a saját sorsa.

Ma a Sopron Basketen lesz a sor, amely szintén kulcsmeccset játszik a női Euroligában. Azt a Lyont látja vendégül 18 órakor, amely egy ponttal előrébb áll a tabellán az utolsó továbbjutást jelentő, tehát negyedik helyen. A találkozó azért számít kulcsmérkőzésnek, mert ha a magyar bajnok nyer, megelőzi ellenfelét, és harcban marad a hátralévő három fordulóban a nyolc közé jutásért, ha viszont kikap, akkor már csak matematikailag marad esélye, és az Európa Kupába átsorolást jelentő 5–6. helyért kell majd harcolnia.

Gereben visszatérne

Gyógyultnak érzi magát és a következő idényben visszatérne a pályára Gereben Lívia, az Atomerőmű KSC Szekszárd kosárlabdázója, akinél tavaly májusban leukémiát diagnosztizáltak. A húszéves játékos az M4 Sport Sporthíradójában kedden elmondta, 105 napja van túl a sikeres transzplantáción, és bár nagyon fontos vizsgálatok várnak még rá szerdán a Szent László Kórházban, immunrendszere még nincsen, nagyon jól érzi magát. – A következő szezonban szeretnék pályára lépni szeptember körül, és a nyáron már szeretnék együtt edzeni a lányokkal. Addig is folyamatosan egyénileg, a saját ritmusomban kapom az erőnléti edzőmtől a programot. Alig várom már, hogy visszatérhessek a pályára, de még ebben a szezonban mindenképpen szeretnék a kispadra leülni – árulta el a fiatal játékos, aki tavaly tagja volt az Európa-bajnokságra készülő válogatott bő, 18 fős keretének.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.