Nem várt fordulat: Xavi helyett egy sikeredzőt csábíthat el a Barça

Úgy tűnik, a korábban megszellőztetett hírek ellenére mégsem Xavi Hernández ülhet le a Barcelona kispadjára, amennyiben a labdarúgóklub megválik jelenlegi vezetőedzőjétől, Ronald Koemantól.

Magyar Nemzet
2021. 05. 20. 13:48
Xavi Hernández
Xavi Hernández egyelőre hoppon maradhat Fotó: REUTERS/Gustau Nacarino
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyre erősödnek a Ronald Koeman menesztéséről szóló pletykák, és bár eddig Xavi Hernándezt emlegették a vezetőedzői poszt fő várományosaként, most újabb tréner neve került be a kalapba. A Marca.com úgy értesült, a Barcelona vezetősége szerint még nem jött el az ideje annak, hogy egykori sztárjátékosa vegye át a csapatirányítást.

Xavi helyett a Bayern Münchentől a nyáron távozó Hansi Flicket rebesgetik Koeman lehetséges utódjaként. A katalánok terveinek viszont betesz, hogy a hírek szerint a kiszemelt sikeredző már megegyezett a Német Labdarúgó-szövetséggel (DFB), hogy a nyári Európa-bajnokság után átveszi Joachim Löw helyét a német válogatott élén. A Barcelona esélyeit egyedül az növelheti, hogy Flick még írásban nem kötelezte el magát a szövetségi kapitányi posztra. De mivel már szavát adta a szövetségnek, csak egy igazán különleges ajánlat esetén gondolhatná meg magát.

Xavi Hernández egyelőre hoppon maradhat
Fotó: Reuters/Gustau Nacarino

A gránátvörös-kékek más irányban is gondolkodtak, de Erik ten Hag vagy a liverpooli Jürgen Klopp megszerzése sem lenne egyszerű feladat, hiszen előbbi a közelmúltban hosszabbított szerződést az Ajaxszal, utóbbi megvásárlása pedig túl sokba kerülne a katalán klubnak.

Egyelőre Ronald Koeman az egyetlen biztos pont, és a jelenlegi mestert nem értesítették arról, hogy megválnának tőle a nyáron, hiszen a Barcelona vezetősége még nem hozta meg a végső döntést. Joan Laporta még valamilyen szinten bízik Koeman rátermettségében, így edzőváltásra feltehetően csak akkor kerülhet sor, ha a klubelnök úgy látja, tud jobb embert is találni a feladatra.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.