Nulláról indulnak

Két 0-0-ról induló mérkőzés zárja a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőit ma este. Ebből következik, hogy még tökéletesen nyílt a párharc a Barcelona és a Lyon, valamint a Bayern München és a Liverpool között is. Közben kiderült az is, hogy Zinedine Zidane milyen feltételekkel tért vissza a Real Madrid kispadjára.

2019. 03. 13. 16:36
Champions League - Round of 16 First Leg - Liverpool v Bayern Munich
Gnabri (balra) és Mané kemény párbajt vívhat Münchenben Fotó: REUTERS/Phil Noble
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ínyencek egész biztosan csettintettek, amikor a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek a sorsolásakor kiderült, hogy a Liverpool és a Bayern München vívja majd meg az egyik párharcot. Nem véletlenül, hiszen két nagy múltú, egyaránt öt BEK/BL-serleggel büszkélkedő klubról van szó, amelyek ma este hetedszer találkoznak egymással. A közelmúlt eredményei a Bayern továbbjutása mellett szólnak: a legutóbbi négy hazai meccsét megnyerte angol csapat ellen, a Liverpool viszont az előző négy BL-mérkőzését elveszítette idegenben.

Jürgen Klopp, az angolok vezetőedzője alighanem ezért is nyilatkozta ezt: „Ha csak átlagos meccset játszunk a Bayern ellen, akkor nincs esélyünk, és kiesünk. A münchenieknek eddig senki sem tudott komoly gondot okozni az Allianz Arenában, próbáljuk kitalálni, mi erre hogyan lehetünk képesek.”

Persze a németek is készülnek az ellenfelükből, ez kitűnik a középpályás James Rodríguez szavaiból: „A Liverpool játékosai rendkívül gyorsak, és szemlátomást élvezik, ha van helyük futballozni, és lekontrázhatják az ellenfelet. Nehéz mérkőzés lesz.”

A határozott derűlátást legfeljebb az gyengítheti, hogy a Bayern nem számíthat az eltiltott Müllerre és Kimmichre, míg a Liverpool a sérült Oxlade-Chamberlain-t kénytelen nélkülözni.

Szalah és Ribéry kemény párbajt vívhat Münchenben
Fotó: REUTERS/Phil Noble

A nap másik párharcának az első találkozója is 0-0-ra végződött, ugyanis a Barcelona hiába játszott roppant aktívan Lyonban, nem tudott előnyt szerezni. Természetesen továbbra is a katalánok számítanak az esélyesnek, de Jordi Alba, a csapat válogatott balhátvédje mindenkit óva intett a túlzott magabiztosságtól: „Tavaly a Roma ellen is mi voltunk a favoritok, és mindannyian tudjuk, mi történt, kiestünk… Ez most nem fordulhat velünk elő.”

A Lyon francia középpályása, Nabil Fekir a spanyol Marcának nyilatkozva elárulta, mi, azaz ki lehet a döntő különbség: „Szerintem ő a világ legjobbja, mindig meghatározó tényező a Barcelona eredményességében. Ha őt megállítjuk, akkor lehet esélyünk. Nem a szánkat tátani, hanem továbbjutni megyünk a Camp Nou-ba.”

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, szerda: Bayern München–Liverpool 21.00 (M4 Sport), Barcelona–Lyon 21.00 (Spíler2). Tegnapi mérkőzések: Juventus–Atlético Madrid 3-0, Manchester City-Schalke 04 7-0.

Zidane hat pontja

A spanyol Marca című lap szerint hat feltétellel mondott igent a Real Madrid felkérésére a vezetőedzőként visszatérő Zinedine Zidane. A klub vezetői ezek szerint megígérték neki, hogy 1. a csapat teljes ellenőrzése az övé, 2. eladhatja a szerinte felesleges játékosokat, 3. Marcelo és Isco nem eladó, 4. nem szerződtetik Madridba Neymart, 5. nem hozzák vissza a Münchenbe kölcsön adott James Rodríguezt, 6. mindent megtesznek megszerzéséért. A Goal.com pedig azt írja, Zidane már be is jelentkezett a Chelsea-nél Eden Hazardért, akinek a játékjogáért százmillió eurót sem sajnálna.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.