A meglepetésember elintézte, Olaszország az első továbbjutó

Olaszország labdarúgó-válogatottja a második csoportmeccsét is magabiztosan, 3-0-ra nyerte az Európa-bajnokságon. Törökország után szerda este Svájc volt a szenvedő fél.

Magyar Nemzet
2021. 06. 16. 23:11
Olaszország, Svájc, Locatelli
Manuel Locatelli iis kihagyhatja a Wales elleni meccset Fotó: Riccardo Antimiani Forrás: MTI/AP/EPA Pool
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az olasz válogatott az Európa-bajnokság múlt pénteki nyitómeccsén simán, 3-0-ra verte meg a törököket, és ezzel fél lábbal már a kieséses szakaszban érezhette magát. Az Azzurik következő ellenfele, Svájc nem volt ilyen jó helyzetben, ugyanis első mérkőzésén mindössze egy döntetlenre futotta neki Wales ellen, így nagy téttel bírt számára a második csoportmeccs, már csak azért is, mert az A csoportban a walesiek délután első győzelmüket ünnepelhették a tornán, és ezzel lépéselőnybe kerültek velük szemben.

Hiába a nagy tét, szerda este a svájciak nem tudtak mit kezdeni déli szomszédaikkal, ehhez az is hozzájárult, hogy az olaszok ismételten magabiztos teljesítményt nyújtottak a pályán. Pedig több esemény is megtörhette volna őket az első félidő során: előbb Giorgio Chiellini a 19. percben szerzett vezető találatát kezezés miatt érvénytelenítették, majd a veterán csapatkapitány alig öt perccel később sérülten ballagott le a pályáról.

Vezérük elvesztését viszonylag gyorsan feledtette, hogy a 26. percben sikerült – immár ténylegesen – megszerezniük a vezetést. Domenico Berardi tálalta a labdát a középen érkezett Manuel Locatellinek, aki könnyűszerrel a kapuba passzolta azt. (1-0)

Locatelli első gólja:

https://www.dailymotion.com/video/x8204c2

A Sassuolo védekező középpályása nem akármilyen napot fogott ki: az 52. percben belőtte saját és egyben csapata második gólját is, ez alkalommal nagyjából 18 méterről vette be Yann Sommer kapuját. Locatelli 23 évesen és 159 naposan az Eb eddigi legfiatalabb gólszerzője, emellett a felnőttek között első dupláját érte el. (2-0)

Locatelli második találata:

https://www.dailymotion.com/video/x8205d2

A svájciak a kétgólos hátrányból már nem tudtak felállni, ráadásul egy, a tizenhatosuk előtti labdavesztést Ciro Immobile a 89. percben egy távoli lövéssel is megbüntette, a kegyelemdöfést megadva nekik.

Immobile gólja:

https://www.dailymotion.com/video/x8206am

Ezzel Olaszország ismét 3-0-ra nyert, és a tornán elsőként továbbjutott a kieséses szakaszba. Svájc közben továbbra is egy ponttal szerénykedik az A csoport harmadik helyén.

Európa-bajnokság, A csoport, 2. forduló:

Olaszország–Svájc 3-0 (1-0)

Gólszerzők: Locatelli (26., 52.), Immobile (89.).

Kövesse a magyar válogatott szereplését és az Európa-bajnokságot ITT!

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.