Bale szörnyű tizenegyese mellett egy kis bunyó is volt Bakiban

Gareth Bale nem lett negatív főszereplő, pedig a walesiek legértékesebb játékosa kihagyott egy tizenegyest Törökország ellen. Igen ám, de a szélső adott két bámulatos gólpasszt, s ennek köszönhetően Wales 2-0-ra nyert, így két forduló után 4 ponttal és az első helyen áll az A csoportban.

Magyar Nemzet
2021. 06. 16. 20:03
Bale
Bale nem lett negatív hős, kihagyott egy tizenegyest, de adott két szenzációs gólpasszt Fotó: Europress/AFP/ TOLGA BOZOGLU
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első fordulóban Olaszország ellen simán 3-0-as vereséget szenvedett Törökország a Svájccal 1-1-es döntetlent játszó Walesszel találkozott az A csoport második játéknapján.

A találkozó első félidejében Aaron Ramsey, a Juventus walesi szélsője két komoly helyzetet is elpuskázott, harmadjára azonban nem hibázott. Gareth Bale szenzációsan ívelte elé a labdát, a magyar válogatott ellen a 2019-es cardiffi Eb-selejtezőn két gólt szerző játékos mellre vette azt, majd okosan elpasszolta a labdát Cakir kapus mellett. Ezzel a góllal vezetett Wales az erőtlenül támadó, de nagyon lelkes és szervezett török válogatott ellen.

Bale 11-est rontott, de adott két gólpasszt
Fotó: Europress/AFP/Tolga Bozoglu

A szünet után Gareth Bale kiharcolt egy jóindulattal befújt tizenegyest: kézilabdában belemenést fújt volna a játékvezető. Bakiban ez 11-est ért: a sértett állt a labda mögé, nekifutott, lőtt, de kaput sem talált. A 2000-es Eb óta ő volt az első, aki büntetőből nem találta el a kaput. A hajrában fokozódtak az izgalmak, kisebbfajta csetepaté volt a pályán. Egymásnak estek a labdarúgók, hosszú percekig tartott, amíg a játékvezető rendet tett a pályán. De ezzel még nem volt vége: Bale egy kis szöglet után adott okos gólpasszt Robertsnak, aki közvetlen közelről megszerezte a walesi válogatott második gólját.

Wales két forduló után négy ponttal, Törökország rúgott gól és szerzett pont nélkül áll az A csoport utolsó helyén.

A csoport: Wales–Törökország 2-0, Baku, 20 ezer néző, gólszerző: Ramsey (42.), Roberts (92.).

....

Kövesse a magyar válogatott szereplését és az Európa-bajnokságot ITT!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.