Olimpiai kvótás helyen a női tőrcsapat

A magyar női tőrcsapat bravúros teljesítménnyel a negyedik helyen végzett a franciaországi St. Maur-ban rendezett szakági világkupa-versenyen, melyet követően olimpiai kvótás helyen áll.

Forrás: MTI2019. 12. 15. 20:22
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar szövetség honlapja szerint a viadalon a Kreiss Fanni, Lupkovics Dóra, Kondricz Kata, Pásztor Flóra összeállítású négyes előbb Romániát (45-23) verte könnyedén, majd a nyolcaddöntőben váratlanul simán múlta felül Kanada legjobbjait (45-29), akiktől a legutóbbi vk-n és a budapesti világbajnokságon is kikapott.

A nyolc között ennél is nagyobb bravúr következett, a csapat ugyanis Kreiss Fanni remeklésével 45-38-ra legyőzte a világranglistán harmadik francia együttest. Ezt követően az elődöntőben a magyarok nagy különbséggel kikaptak az olaszoktól (28-45), a helyosztón pedig 45-32-re a japánoktól, így a negyedik helyen zártak.

A magyar szövetség honlapja szerint a franciaországi eredmények után Kreissék olimpiai kvalifikációt érő helyen vannak a ranglistán, ugyanakkor még két verseny hátravan a sorozatból: január 12-én Katowicében, február végén pedig Kazanyban rendeznek vk-viadalt, s az oroszországi versenyt követő állás dönt a tokiói helyek sorsáról.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.