Őrségváltás a hazai Európa-bajnokság előtt

Kihirdette 13 fős keretét Bíró Attila, a vasárnap kezdődő budapesti Európa-bajnokságra készülő magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

Ch. Gáll András
2020. 01. 09. 7:06
null
Keszthelyi Rita biztos pont, és kulcsember lehet a Duna Arénában is Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kihirdette 13 fős keretét Bíró Attila, a vasárnap kezdődő budapesti Európa-bajnokságra készülő magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya. Az utolsó szűkítésnél Magyari Alda és két, 2016-os Európa-bajnok, Antal Dóra és Szücs Gabriella maradt ki az együttesből.

– Az elmúlt öt esztendő legnehezebb döntését kellett meghoznom. Olyan szinten nőttek fel a fiatalabb játékosok a tapasztaltabbakhoz, hogy nüanszok dönthettek csak.

Szerkezetileg jelenleg a kijelölt 13 játékosból álló csapatot tartjuk a legjobbnak arra, hogy az Európa-bajnokságon az ismert célokért harcoljon – mondta a szakvezető, lapunknak pedig elárulta, hogy az ismert cél természetesen az Európa-bajnoki aranyérem, de ha nem, akkor az olimpiai kvalifikáció, amit a spanyolok mögötti második hely is garantálna.

Keszthelyi Rita biztos pont, és kulcsember lehet a Duna Arénában is
Fotó: Mirkó István

Bíró arról is beszélt, hogy sokkal jobb erőben vannak a játékosai, mint a nyáron a kvangdzsui világbajnokságon, ahol negyedik lett a válogatott. – Akkor nem jött jól a világliga, a meccsek helyett inkább edzenünk kellett volna, és akkor jobb erőállapotban utaztunk volna ki Dél-Koreába.

Most szinte kicsattannak az erőtől a lányok, Szilágyi Dorka például élete formájában pólózik, ötösével, hatosával dobálja a gólokat a felkészülési mérkőzéseken. Különösen a kínaiak elleni biztos győzelmünket értékelem nagyra, az Eb-ezüstérmes görögök nélkülözték két kulcsjátékosukat.

A véglegesített csapat két napon keresztül a kínai válogatottal készül, majd szombaton beköltözik egy budapesti szállodába, vasárnap pedig Horvátország ellen kezdi meg Eb-szereplését a Duna Arénában. Utána hétfőn Szlovákiával, jövő szerdán Oroszországgal, pénteken Görögországgal, végül vasárnap Szerbiával találkozik a csoportkörben, amelyből a két hatos első négy-négy helyezettje jut a negyeddöntőbe.

A keret, kapusok: Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (FTC); mezőnyjátékosok: Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Illés Anna (FTC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (FTC), Parkes Rebecca (UVSE), (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Vályi Vanda (Dunaújváros).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.