Fucsovics és Balázs Attila párosban is elindul Melbourne-ben

Fucsovics Márton 2020-ban Párizsban és Melbourne-ben is nyolcaddöntőt játszott, elsősorban ennek köszönheti, hogy Szoboszlai Dominik mögött második lett az Év Sportolója-választáson. A 29 éves kiválóság reméli, lesz még első is a voksoláson. A közelgő Australian Openről pedig a DIGI Sport híradójának azt mondta: örülne, ha Djokovics és Federer után Nadallal is összemérhetné a tudását. Balázs Attila is készül Melbourne-be, sőt a két magyar teniszező együtt, párosban is elindul az év első Grand Slam-tornáján.

Magyar Nemzet
Forrás: DIGI Sport / Sport242021. 01. 14. 12:50
null
Fucsovics Márton és Balázs Attila a Davis-kupa-csapattal már szép sikereket értek el közösen Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nagyon örülök a dobogós helyezésnek, bár megmondom őszintén, számítottam a győzelemre is. Két éve is jelölt voltam már, és akkor sem sikerült nyernem. Remélem, hogy egyszer végre összejön – nyilatkozta a DIGI Sport híradójának, a Sport24-nek az ATP-világranglistán jelenleg 54. helyezett Fucsovics.

Az Év Sportolója díjhoz biztosan hozzásegítené, ha a remek Grand Slam-eredmények mellett egy nagy skalpot is begyűjtene. Akár már februárban, az idei Australian Openen.

– Kétszer voltam a 16 között Ausztráliában, mind a kétszer Federerrel játszottam, most ugye ő nem fog indulni. Ennyire nem tekintek előre, hogy túl akarom szárnyalni a tavalyi eredményemet, remélem, hogy egy-két kanyart tudok nyerni. Djokoviccsal is játszottam már, Nadallal viszont még nem, igaz, már edzettünk együtt. Hogyha a legjobb 16 között összekerülnénk, azt most aláírnám – mondta Fucsovics.

és Balázs Attila a Davis-kupa-csapattal már szép sikereket értek el közösen

Fucsovicshoz hasonlóan gondolkodik a másik magyar főtáblás, Balázs Attila, aki a melbourne-i elutazás előtt szintén a Budai Tenisz Centrumban edzett.

– Remélem, kedvező lesz a sorsolásom, az első meccset jó lenne megnyerni, aztán már minden ajándék. A második körben nagyon szívesen játszanék Djokoviccsal, Nadallal vagy bármelyik világsztárral – szögezte le a világranglistán 93. helyezett Balázs Attila.

Ami újdonság, hogy a Davis-kupában együtt általában verhetetlen Balázs, Fucsovics duó párosban is tesz egy próbát.

– Attila nagyon jól szervál, jól ritörnözik, a hálónál nagyon jó megoldásai vannak, én szerintem inkább a nagy ütéseimmel tudok hozzátenni – vélekedik Fucsovics.

– Egy meccsen belül elég sok hullámvölgy van, és amikor az egyikünk lent van, akkor a másik húzza azt a játékost, és a kommunikáció is jól működik. A hiányosságaimat nagyon jól kiegészíti Márton, az is egy plusz szerencse, hogy ő tenyeres oldalon szeret játszani, én pedig fonákon, így ebből a szempontból is jól tudunk együttműködni. Remélem, hogy eredményesek leszünk – fogalmazott Balázs Attila.

Fucsovicsék a héten már el is utaznak Melbourne-be, ahol a kötelező kéthetes karantén alatt csak napi öt órában hagyhatják el a szobájukat, utána viszont maszk nélkül bárhová mehetnek a hírek szerint vírusmentes Melbourne-ben a teniszezők. Február első hetében lesz egy előverseny, február 8-án kezdődik az Australian Open.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.