Pirlo élete sem egyszerű: győztes meccs után kellett magyarázkodnia

Andrea Pirlo túlélte a Napoli elleni meccset. A várakozásokkal szemben a szezonban alulteljesítő Juventus nyert, így az edző, Pirlo menesztése egyelőre nincs napirenden. De az olasz sajtó munkatársai mindent elkövetnek azért, hogy magyarázkodásra kényszerítsék a szakembert. Most éppen Wojciech Szczęsny a téma.

Magyar Nemzet
2021. 04. 08. 14:11
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az edzők egyik nagy kedvencének tartják a meccsek utáni sajtótájékoztatót. Nem mindenkiben lapul ott a „látens Mourinho”, a többség nem kedveli a szereplést, főleg akkor nem, ha győztes meccs után kell magyaráznia egy-egy játékos szerepeltetését vagy éppen pihentetését. Pirlo sem úszta meg a kérdést tegnap, csapata, a Juventus és Paulo Dybala góljával 2-1-re nyert a Napoli ellen. A sajtót nem hatotta meg a Juve sikere, Pirlót a kapusa, Wojciech Szczęsny pihentetéséről kérdezték az újságírók.

Pirlo lassan megszokja az edzői lét minden szépségét
Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

A Juventus edzője a meccs előtti, keddi sajtótájékoztatóján azt állította, hogy Szczesny a Napoli ellen kezd, aztán Gigi Buffon védte a címvédő kapuját az Arsenal és a Roma korábbi hálóőre helyett.

– A legutóbbi meccs után kritika érte Szczesnyt, és mondtam, hogy mindenképp játszik. De már beszéltem vele, fáradt volt, miután sok meccset játszott, a válogatottjával is. Szünetre volt szüksége az újrakezdéshez. Nincs azonban miért aggódnia, ő marad a Juventus első számú kapusa – fogalmazott Pirlo.

A Juventus 29 forduló után a harmadik helyen áll az olasz bajnokságban, a hátránya 12 pont a tabellát vezető Interrel szemben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.