Kapusa csodálatos fejesgólja mentette meg a Liverpoolt + videó

Kulcsfontosságú mérkőzést nyert meg a Liverpoolnak Alisson Becker. A kapus ezúttal nemcsak védéseivel, hanem góllal is kivette a részét csapata 2-1-es, a West Brom otthonában elért sikeréből az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 36. fordulójában.

Magyar Nemzet
2021. 05. 16. 19:59
Alisson Becker
epa09204964 Liverpool's goalkeeper Alisson (C) celebrates with teammates after scoring the 2-1 lead during the English Premier League soccer match between West Bromwich Albion and Liverpool FC in West Bromwich, Britain, 16 May 2021. EPA/Laurence Griffiths / POOL EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Fotó: Laurence Griffiths / POOL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hiába volt győzelmi kényszerben, nehezen hangolódott rá a már kiesett West Bromwich elleni bajnokira a Liverpool, s a házigazda ezt kihasználva már a 15. percben előnybe került. Matheus Pereira remek labdával kínálta meg Hal Robson-Kanut, aki aztán mellett a hosszúba lőtt.

Robson-Kanu gólja:

 

A vendégek ezután felszívták magukat, és az egyenlítő góljukra sem kellett sokat várni: a gólkirályi címre törő Mohamed Szalah a 33. percben egy kiváló kapáslövéssel egalizált.

Szalah egyenlítő találata:

 

A vörösöknek hatalmas szüksége volt a három pontra, ezért kitartóan hajtottak a vezető gól megszerzésért, a ziccerek viszont szép sorjában mind kimaradtak. A mérkőzés hajrájáig úgy tűnt, hogy felesleges volt az erőlködésük, de a 95. percben – minden mindegy alapon – Alisson Becker is kivette a részét a vendégek támadásából, nem is akárhogy! A brazil hálóőr szögletrúgása után egy remek fejessel megnyerte a meccset a Liverpoolnak.

Alisson győztes gólja:

 

A címvédő sikere ellenére továbbra is csak az ötödik a tabellán, viszont már csak egy pont a hátránya a negyedik Chelsea-hez képest, a harmadik Leicestert pedig három egységgel követi. Utóbbi kettő a következő fordulóban egymással mérkőzik meg, így Jürgen Klopp együttese akár valamelyiküket át is ugorhatja, ha folytatja nyerő szériáját.

Premier League, 36. forduló:

West Brom–Liverpool 1-2 (1-1)

gólszerzők: Robson-Kanu (15.), ill. Szalah (33.), Alisson (90+5.)

később:

Everton–Sheffield United 20.00 (tv: Spíler 1)

További eredmények:

Tottenham Hotspur–Wolverhampton Wanderers 2-0 (1-0)

Crystal Palace–Aston Villa 3-2 (1-2)

Brighton–West Ham United 1-1 (0-0)

Southampton–Fulham 3-1 (1-0)

Burnley–Leeds United 0-4 (0-1)

Newcastle United–Manchester City 3-4 (2-2)

Chelsea–Arsenal 0-1 (0-1)

Manchester United–Leicester City 1-2 (1-1)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.